Solucions a mitges a la N340 que deixen interrogants oberts

20150912_115406

PUBLICITAT

Primer pas per començar a solucionar l’alta sinistralitat a la N340.

Els alcaldes i veïns de les Terres de l’Ebre han aconseguit que el Govern espanyol aprovi la bonificació per camions per l’AP7 però de forma voluntària.

El Govern de Madrid diu que NO pot obligar als camions a circular per l’autopista i la Generalitat dóna un marge de dos mesos per saber com funciona la mesura.

A més a més les famoses rotondes d’Ana Pastor es faran als punts negres de la carretera.


Les solucions NO convencen als alcaldes del territori que donen un marge prudent per buscar noves negociacions amb l’Estat.

De moment el conseller de Territori Santi Vila parla de voluntat i d’estudiar els pròxim mesos.

Els alcaldes del pacte de Berà, el consell comarcal del tarragonès, la diputació i el mateix alcalde de Tarragona, ja s’han anat pronunciant els darrers dies per demanar que s’acceleri la nova A7.

Una nova A7 que quan estigui acabada ja demanarà solucions pels trams actuals desdoblats com una variant de Tarragona amb molts punts a millorar.

Javier Vilamayor assegura que en els pròxims dies tècnics del Consejo Superio de Deportes vindran a Tarragona per concretar l’aportació de l’Estat en els Jocs.

Vilamayor ha afirmat que és optimista i que confia en la millora de les relacions entre l’Estat i l’Ajuntament per tenir haviat tancat aquest capítol.

Recordem que des de l’organització dels Jocs havia demanat 15M d’euros a l’Estat que ara mateix sembla força difícil que aquesta sigui la quantitat final. Vilamayor no ha volgut parlar de xifres exactes però diu que està convençut d’arribar a un bon acord.

Carles Castillo reclama un cara a cara amb Germà Bel per conèixer quines són les bases del programa de Junts pel Sí.

Castillo ha criticat una campanya buida del partit que encapçala a Tarragona Bel i creu que l’única solució per poder enfrontar programes és amb aquest debat entre els dos.

Castillo ha parlat també de la deixadesa dels Governs espanyols i català per Tarragona. Segons les dades que ha aportat el candidat del PSC, la mitjana de la inversió per habitant a Tarragona és de 76euros lluny de la catalana que supera els 200 euros.

Per cert que avui desembarcament electoral a Tarragona amb Germà Bel i Raül Romeva amb sessió de matí al Port i a la tarda al Balcó del Mediterrani amb Artur Mas.

També vindrà aquest matí a Tarragona, Maria Dolores de Cospedal i Alicia Sánchez Camacho. Les dues faran campanya al costat d’Alejandro Fernández i de les Nuevas Generaciones del Partit Popular.

La CUP i C’S demanen la dimissió del gerent de l’EMT, Mario Cortés.

Els dos partits denuncien tractes de favor per una empresa propera al gerent de l’EMT i que hauria obtingut fins a disset contractes que superarien entre tots els 270mil euros.

Els contractes s’haurien fet a partir del 2011. Les contractacions s’haurien fet a més a més sense concurs segons C’S i la CUP.

Des de l’Ajuntament es considera que la demanda no és formal i que es té coneixement de les xifres que va presentar C’S.

Ho llegim a la majoria de diaris el cas d’un home que ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó per mossegar el dit a un Mosso d’Esquadra.

Els fets segons explica l’ACN són de l’any 2013 i van succeir quan els Mossos intentaven reduir a un home que s’estava autolesionant al calabós.

L’home hauria agredit a tres Mossos i mossegat el dit a un altre. A més a més de la pena de presó s’enfronta a multes que arriben als 14.000 euros.

Pel que fa al temps: Dia de sol i més sol i amb temperatures altes sobretot al migdia tot i que a primera hora han baixat un parell de graus.

TEMP MÀXIMA 26 MÍM 16

 

 

 

 

 

PUBLICITAT