Tarragona commemora el dia internacional de la dona demanant igualtat

dona

PUBLICITAT

Any 2016, aparentment S XXI i aquest 8 de març tornarà a ser una jornada de reivindicació i de demanda per part d’una part important de la societat que reclama igualtat entre homes i dones.

Una igualtat que aparentment una pot pensar que existeix i que va més enllà del dia a dia. Actualment però una dona segueix cobrant per fer la mateixa feina que un home un 24% menys del seu sou només per la seva condició de dona.

Segons les xifres que han donat els sindicats un dona ha de treballar 33 dies que un home per amb la mateixa feina tenir els mateixos drets.

Un cop més la llei sembla l’única solució per posar fí a aquestes desigualtats. Lleis que poden semblar absurdes com la llei de la peritat a les llistes electorals però que tristament acaben sent necessàries per poder donar més pes al paper de la dona.

Sota el lema “Mateix treball, mateix sou” els sindicats commemoraran aquest 8 de març com una nova jornada de protesta.

Jornada on s’hi sumaran les institucions i els diferents col·lectius i entitats de la ciutat que hauran de tornar a sortir al carrer per demanar una igualtat que s’ha de seguir reclamant una i altra vegada.

L’Ajuntament de Tarragona ha anunciat que farà una revisió de les diferents escoles de la ciutat per comprovar el seu estat. Ho ha dit el conseller d’ensenyament de l’Ajuntament, Francesc Roca, després que l’escola de Torreforta hagi una trobat una petita escletxa en una aula. L’escletxa a l’aula de Torreforta no es preocupant tot i això s’han reubicat els prop de 40 alumnes de dues classes de segon i l’Ajuntament i la Generalitat començaran un treball d’apuntalament de l’aula per seguretat. La pròxima setmana els alumnes tornaran a l’aula, com ha explicat la Directora Territorial d’ensenyament a Tarragona, Silvia Rodes. Des del centre s’ha demanant prudència i han dit que han parlat amb els pares del centre.

El grup d’ERC a l’Ajuntament de Tarragona ha denunciat abocaments incontrolats al Riu Francolí.

Un grup de veïns ha fet arribar les queixes al grup municipal que ja ha demanat l’actuació de l’Ajuntament per poder solucionar un problema greu de deixalles provinents sembla del clavegueram que s’han quedat enganxades

En els darrers anys, diverses entitats ambientalistes han denunciat episodis similars que acostumen a coincidir amb dies de fortes pluges que no poden ser absorbides pel sistema de recollida d’aigües pluvials. Les mateixes entitats han assenyalat en diverses ocasions que la font del problema és la no separació de les clavegueres pluvials i les d’aigües negres, que implica que totes les aigües van a parar al mateix lloc.

Un 83% de la població utilitza internet amb normalitat i gairebé diàriament i d’aquets un 67% ja ho fa amb el telèfon mòbil.

La missatgeria instantània allò que coneixem com el Whats App és el servei que més ha crescut, pel que fa al seu ús, entre els internautes tarragonins, segons l’Observatori Internet 2015 de la Diputació de Tarragona. L’enquesta anual sobre l’ús l’internet entre els ciutadans de casa nostra també constata que el telèfon mòbil desplaça, clarament, l’ordinador com a primer dispositiu d’accés a Internet.

L’ús de la missatgeria i la comunicació instantània en general (també amb imatge, com les videoconferències) ha crescut de manera notable durant el 2015. L’augment ha estat de 15 punts, passant de ser utilitzada pel 65% dels internautes el 2014, al 80% el 2015. Es tracta del tercer servei més usat pels internautes tarragonins per darrere, només, de la cerca d’informació (96%) i del correu electrònic (95%).

En un dimarts on el cap del món segueix girant cap el trist paper de la UE amb l’arribada de refugiats i on estarem pendents també del que passi aquesta tarda a Barcelona a la reunió entre pescadors tarragonins i Generalitat per cercar solucions a la crisi del peix blau al país.

EL TEMPS

Ens llevem encara amb el cel tapat. S’han creat nuvolades importants aquesta matinada just davant de la costa tarragonina i han entrat de bon matí deixant quatre gotes que encara a primera hora del dia podria repetir-se.

El sol ha d’anar guanyant terreny a mesura que avanci el dia i les temperatures que són fredes de bon matí s’han d’anar recuperat.

TEMP MÀXIMA 16 MÍM 6

 

PUBLICITAT