Tarragona commemora els 15 anys del distintiu Patrimoni Mundial de la Humanitat

PATRIMONI

PUBLICITAT

I la celebració del reconeixement dut a terme l’any 2000 a Australià s’ha realitzat amb diferents actes a la ciutat, entre els quals figuren la inauguració de la plaça de la Unesco, situada a l’antiga rotonda entre la rambla Vella i el Passeig de Sant Antoni i també l’acte institucional de celebració dels 15 anys de Tarraco Patrimoni Mundial, on s’ha presentat la moneda Tarraco.

El Ple de l’Ajuntament de Tarragona desestima la proposta per donar suport a la desconnexió de l’Estat. Amb els vots en contra del PP, el PSC, Unió i Iniciativa, s’ha tombat la moció conjunta de Convergència Democràtica de Catalunya, Esquerre Republicana i la CUP per recolzar la declaració d’independència feta des del Parlament de Catalunya.

Els quatre regidors de Ciutadans han marxat del plenari en senyal de protesta. Això és el que ha comentat Josep Fèlix Ballesteros. Un ple de l’Ajuntament en el qual s’han debatut fins a 13 mocions.

Un pescador tarragoní ha estat evacuat a causa d’un tall en una mà. El centre de Salvament Marítim de Tarragona ha hagut de fer el salvament a un vaixell pesquer que es trobava a 5 milles a l’est de l’espigó de Vilanova i la Geltrú.

I pel que fa els Esports, Cristian Lobato ha estat presentat com a nou jugador del Nàstic de Tarragona. Lobato ja s’entrenava amb l’equip per recuperar-se d’una lesió al genoll, un cop recuperat i amb el vistiplau dels serveis mèdics i el convenciment de Vicente Moreno i Emilio Viqueira, el jugador es converteix en una opció més pel tècnic valencià.

 

DESTAQUEM

El tema que copsa l’actualitat aquest dilluns més enllà de la política és la celebració dels 15 anys d’aquell 30 de novembre, quan la ciutat va ser designada Patrimoni Mundial de la Humanitat.

Sobre aquest distintiu hem parlat aquest dilluns en el programa de La Xarxa de Comunicació Local, La Tarda, amb la consellera de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria.

Floria ha destacat les qualitat de la ciutat de Tarragona envers altres ciutats amb passat romà. Begoña Floria també ha remarcat que el que manca a la ciutat és una major coordinació amb la gent que es titular del patrimoni, no només les administracions sinó també en l’àmbit privat que també tenen part del patrimoni, i la falta d’inversió per part del Ministeri i de la Generalitat.

 

TEMPS

Matí de tranquil·litat amb el cel seré i amb temperatures baixes a primera hora, pel que fa a la tarda seguirà l’estabilitat sense cap núvol i amb les temperatures màximes que han pujat lleugerament. De cara a demà, no s’espera cap canvi.

TEMP. MÀXIMA 20 / MÍN. 9

 

PREVISIONS

Després d’un dilluns protagonitzat per la commemoració del 15é aniversari de la designació de Tarragona com a Patrimoni Mundial de la Humanitat, i d’un ple municipal a l’Ajuntament de Tarragona, aquest dimarts es celebra el dia Mundial de la Sida, on es presentaran les dades epidemiològiques d’aquest any i la programació d’actes sobre la malaltia a la ciutat.

A més a més, es celebrà el Giving Tuesday, una nova iniciativa solidaria que es celebra per primera vegada al nostre país dedicada a l’acció de donar i realitzar bones accions, i en la qual l’Associació la Muntanyeta hi participa amb un projecte amb diverses activitats terapèutiques per als infants amb paràlisi cerebral.

I aquest dimarts també hi tindrà lloc un debat obert a la ciutadana sobre el paper dels municipis en la crisi dels refugiats, en el cicle “socialisme en acció” que es realitzarà a les 19 de la tarda a la sala d’actes de l’Institut d’Educació de Tarragona (IMET) a l’avinguda Ramón i Cajal.

PUBLICITAT