#TarragonaDaily | La interconnexió d’aigües Ter-Llobregat i CAT, descartada

La interconnexió del sistema Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i el Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) que proposen els col·legis professionals d’enginyers “no està en el marc de solucions” del Govern per fer front a la sequera. La secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas, assegura que el desenvolupament de la infraestructura podria afectar la conca de l’Ebre de manera “irreversible”. Segons Barnadas, el país ha de ser “resilient” amb les pròpies conques i centrar l’estratègia en “adaptar la demanda a l’oferta”. En aquest sentit, la secretària d’Acció Climàtica insisteix en seguir fomentant el consum responsable i en apostar per la dessalinització i la regeneració com a noves fonts d’obtenció d’aigua.

Viñuales: “Amb por no es pot fer política, ni viure”

PUBLICITAT

S’acaba el 2023 i es compleixen ja quasi set mesos des de les passades eleccions municipals. Rubén Viñuales encadena més de mig any al capdavant del consistori tarragoní. En aquest temps, el batlle ha hagut d’afrontar ja diverses negociacions importants amb l’oposició que li han permès aprovar una pujada d’impostos i, darrerament, els pressupostos de cara al pròxim 2024. El batlle ha passat aquesta setmana pels micròfons de Ràdio Ciutat de Tarragona, al programa Distàncies Curtes, on ha parlat sobre un projecte que és assumpte de debat poílitic arreu del territori tarragoní i català, ja que es manté com un dels principals esculls per tirar endavant els pressupostos de la Generalitat: el Hard Rock.

Els infants de Tarragona han omplert l’Arbre dels desitjos

I ara parlem de Nadal. Sota el tema “Nadal TGN, els infants són l’estrella”, els nens i nenes de quart curs d’educació primària de tots els centres educatius del municipi i l’alumnat de tres centres d’educació especial han penjat els seus desitjos i bons propòsits amb forma d’ornament nadalenc en aquest arbre que presidirà el vestíbul de l’Ajuntament de Tarragona durant aquestes festes de Nadal. Aquest any els desitjos i bons propòsits han esdevingut els compromisos que cada classe ha establert en el marc del treball amb l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible 13, que se centra en l’adoptació de mesures urgents per frenar al canvi climàtic.

Acabar l’any amb victòria per allunyar fantasmes propis

El Nàstic de Tarragona afronta aquest cap de setmana el darrer partit de l’any, i ho farà a Las Gaunas. Logronyo ha estat una plaça agradable pels tarragonins en les darreres visites. De fet, la temporada passada va guanyar els dos partits que hi va jugar. Després de viure un estímul emocional enorme el passat diumenge amb el gol de Mario Rodríguez al 98′, que va permetre superar al Tarazona i evitar la destitució de Dani Vidal com a tècnic, l’equip vol acabar el 2023 amb un triomf que li permetria marxar de vacances en places de play-off o molt a prop d’aquestes. A més, refermaria la posició d’una banqueta que no es qüestiona per part de l’afició, de fet té un recolzament absolut. Però la realitat és que ha estat al límit pels qui decideixen. L’entrenador grana valora la primera part de la temporada de l’equip. El rival d’aquest diumenge a les 12h serà la SD Logronyès.

PUBLICITAT