#TarragonaDaily | La Muntanyeta 2025

Reaprofitar equipaments per millorar la qualitat de vida dels col·lectius més vulnerables sempre son bones notícies. I aquest, és el cas del nou centre residencial de la Fundació La Muntanyeta, per a persones amb paràlisi cerebral i capacitats diverses que torna a engegar de nou unes obres aturades al 2020 per dificultats econòmiques. Ara, de la mà de la Xarxa Santa Tecla Sanitària i Social i el suport de diverses administracions com l’Ajuntament de Tarragona, s’han aconseguit els 7 milions d’euros dels Fons NEXT Generation que permetran fer realitat una obra transformada d’un antic institut de Bonavista a residència.

Chiapella: “El projecte de l’àrea metropolitana necessita un lideratge”

PUBLICITAT

Les darreres setmanes la futura àrea metropolitana del Camp de Tarragona ha fet diversos passos endavant a partir de reunions i trobades entre alcaldes dels diversos municipis del territori que hi han de formar part, amb la presència també de representants de la Diputació de Tarragona o de la Subdelegació del Govern. Tot i això, després de ja anys de parlar-ne, l’àrea metropolitana continua sent un projecte més que una realitat. Mercè Chiapella és la directora del CERES, un gabinet d’investigació sociològica i de mercats ubicat a la capital del Baix Camp. Precisament Chiapella considera que la barrera més imporant del projecte de l’àrea metropolitana és la manca d’un lideratge fins avui dia.

“Todos en Azul” ja és una realitat a Salou

L’associació “Todos en Azul”, que dona suport als infants amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), ja és una realitat a Salou. La nova subseu del municipi és un camí d’esperança per a les deu famílies salouenques membres de l’entitat, que per a poder gaudir dels serveis i activitats haurien de moure’s cap al “Casal d’Autisme de Tarragona”. Aquest nou projecte a Salou farà de punt d’interès per a noves famílies que busquen adhesió i inclusió, i també millorarà la qualitat de vida dels seus usuaris. Amb un total superior a 200 socis en tot el Camp de Tarragona, “Todos en Azul” continua treballant en iniciatives innovadores per a millorar l’accessibilitat cognitiva per a persones amb autisme.

Golejada al líder per rebentar la mala dinàmica

El Nàstic de Tarragona ha golejat al líder de la categoria, la Cultural Leonesa, per 3 gols a 0 en un gran partit al Nou Estadi. Els gols de Jardí, Pablo i Trigueros permeten als de Dani Vidal trencar, per fi, la mala dinàmica de resultats que havia arribat als set partits consecutius sense vèncer. L’equip s’acosta així a la zona de play-off.

PUBLICITAT