Tarragona Daily | Març d’incendis

Dos incendis en dos dies a la província en ple mes de Març

Les altes temperatures, la sequera i el vent d’aquests dies han produit dos incendis en ple mes de març a la província de Tarragona. La matinada de dimarts vam veure com un foc entra La Selva del Camp i Vilaplana cremava gairebé vint hectareas. Aquesta darrera nit un nou incendi ha atacat a Calafell. Aquest, proper a la urbanització de Mas Mel, ha produit la evacuació d’una trentena de persones.  Els Bombers han permès que aquestes tornessin a casa passades les onze de la nit. Es coneixen que al menys s’han cremat 20 hectareas, Jordi Solà, cap de la intervenció del cos d’extinció d’incendis, explica que el canvi de temperatures facilitarà els treballs.

Incendi Calafell
PUBLICITAT

A última hora de la nit hi treballaven 54 dotacions i es preveia actuar-hi tota la nit. Les previsions meteorològiques auguren un descens destacable del vent i de les temperatures a partir de les quatre de la matinada, fet que ha d’ajudar a estabilitzar el foc.

BASF instal·larà un nou hub internacional d’enginyeria a Tarragona

BASF ha augmentat les seves inversions al 2022 fins els 50 milions d’euros superant les previsions de l’empresa de 44 milions. Així ho han confirmat els resultats del grup a Espanya presentats aquest dimarts els quals també reflecteixen un augment de vendes del 16%. Més enllà d’aquests resultats, el director general de la companyia, Carles Navarro, ha anunciat que Espanya acollirà un nou hub internacional d’enginyeria i que una de les seus escollides és Tarragona. Un fet que segons Navarro representa la confiança en el talent i futur del territori.

El primer tapís de Miró i Royo en manteniment al MAMT

L’obra de l’artista Josep Royo, es troba al Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) fins al 28 de maig. Aquesta exposició temporal inclou una vintena de tapissos d’entre 1966 i 1988, però també obra sobre paper i documentació relacionada amb l’autor. El museu treballa a restituir i conservar l’obra d’un artista que per l’evolució del treball havia quedat en un segon pla. Actualment, el seu primer tapís conjunt es troba en processos de restauració al museu, així ho explica el mateix Josep Royo.

Els Tres Tombs torna el 19 de març a Tarragona

Torna la normalitat també a la tradició i és que el proper 19 de març tornen els Tres Tombs, una de les celebracions marcades en el calendari tarragoní que recupera la seva essència i que a més també celebra i commemora el centenari del Gremi de Pagesos, un fet que suposarà la presència de la guàrdia montada dels Mossos d’Esquadra. Enguany es preveu que la xifra de cavalls pugui superar la seixantena i la de carros arribi a la trentena, un augment significatiu respecte a altres anys i que segons José Alberto Pradillo, organitzador de l’acte, representa la bona evolució d’aquesta tradició tot i que Pradillo aposta per anar més enllà i fer més partícep a la ciutadania. Un dels objectius de futur es poder treure a La Mulassa en aquest acte.

PUBLICITAT