Tarragona Daily Vespre | Canvi radical a urgències

L’especialitat en medicina d’urgències podria aprovar-se enguany

Tarragona acull aquest 20 i 21 d’abril el XXVIII Congrés Nacional Català D’Urgències i Emergències amb més de vint taules rodones per a uns 400 professionals.

Congrés Nacional Català d'urgències i emergències
PUBLICITAT

Aquesta cita anual està enguany emmarcada per la històrica reivindicació del reconeixement de l’especialitat en urgències i emergències, tant pel personal mèdic com infermer. Òscar Miro, president de la Societat Catalana de Medicina d’Urgències, detalla que “esperen poder tenir aprovada aquesta especialitat mèdica pel Consell de Ministres aquest estiu”. Per al president, aquest serà un canvi radical en els centres d’urgències, ja que permetrà als ciutadans accedir a centres amb professionals formats. Miró explica que, fins ara, “aquest coneixement s’adquireix des de l’autoformació”.

La manca d’examinadors deixa la Prefectura de Trànsit a les últimes

Les llistes d’espera per fer l’examen pràctic del carnet de conduir a Tarragona, arriben gairebé a les 7.000 persones a tota la demarcació. Actualment, la prefectura de trànsit compta amb només 5 operadors dels 32 que en tenien fa uns anys, motiu pel qual s’agreuja aquesta llista d’espera.

Carles Oliver, president de l’Associació Provincial d’Autoescoles de Tarragona, ha explicat a Carrer Major que els darrers mesos s’han deixat d’atendre uns 240 alumnes per dia. Aquesta situació es veu molt més afectada en permisos professionals com els de camió o ambulàncies. Tot i això, Oliver comenta que s’ha posat en marxa un pla de xoc, per pal·liar aquesta situació.

La Mulassa i Tarragona Dansa, presents a Austria

Aquest dijous s’ha presentat a l’Antic Ajuntament de Tarragona, la 35a edició de l’Aplec Internacional. Enguany, aquest festival tindrà lloc a la ciutat austríaca de Villach.

25 grups amb més de 500 participants acudiran al festival que té com a objectiu mostrar arreu d’Europa la cultura i tradicions catalanes. La Mulassa i Tarragona dansa, son les encarregades de portar les tradicions i danses tarragonines a un festival que té com a novetat l’anomenat Espai Catalunya. Ivan Bessora, president d’Adifolk, valora positivament aquest espai.

PUBLICITAT