Tarragona Daily Vespre | Llevant per a vianants i bicicletes

Ricomà proposa transformar Llevant amb una avinguda per a vinanants i bicicletes

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presentat “una proposta completament transformadora per a Llevant, com és la gran avinguda per a vianants i bicicletes que es construirà a l’N-340.

PUBLICITAT

L’objectiu d’Esquerra Tarragona és que aquest gran eix verd pugui connectar totes les platges, barris i càmpings de Llevant amb el centre i amb Altafulla i, alhora, connectar Tarragona amb la Ruta Mediterrània de cicloturisme de l’Eurovelo. 

Respecte al projecte de la Ciutat de Repòs i Vacances, Ricomà ha destacat que és un projecte irreversible perquè ja compta amb subvenció europea i assegura que suposarà un reclam per l’oferta turística juvenil i familiar. Pel que fa al Centre Cívic de Llevant, l’alcalde de Tarragona, ha tret pit i ha afirmat que ERC és l’únic partit que pot garantir el projecte ja que “molts partits s’han oposat sistematicament” i ha explicat que el centre el pagarà l’Ajuntament.

Afectacions de trànsit, contenidors i mobiliari per les obres del carrer Orosi

Aquesta setmana ja han començat els treballs de senyalització i trasllat de contenidors i mobiliari urbà amb motiu de l’inici de les obres de remodelació del carrer Orosi, a la Part Baixa de Tarragona.

Pel que fa al trànsit, el carrer Orosi romandrà tancat a la circulació durant tota la durada dels treballs. L’accés als carrers Pau del Protectorat i General Contreras es farà pel carrer Barcelona i pels carrers Pompeu Fabra i General Moragues, d’on es treuran totes les pilones per permetre la circulació.

Amb motiu de l’inici de les obres, s’han hagut de treure els contenidors de superfície i s’ha eliminat el pas del camió de recollida.

El mobiliari urbà també serà retirat del carrer i les terrasses s’hauran de treure mentre durin els treballs de remodelació. Les obres, emmarcades en el Pla Integral de la Part Baixa que està desenvolupant l’Ajuntament de Tarragona, tenen una durada prevista de 4 a 6 mesos i un pressupost total de 559.911,27 EUR.

Torna l’Experiència de Periodista amb un format renovat

Entre el 27 d’abril i l’11 de maig torna l’Experiència de Periodista, el cicle de trobades amb professionals de la comunicació organitzat per la demarcació de Tarragona del Col·legi Oficial de Periodistes de Catalunya i amb el suport de Repsol.

Enguany el cicle aposta per un format renovat que portarà les trobades a la Sala Zero, tot buscant un ambient distes i un to de “late night”. Tot arrancarà amb la periodista especialitzada en successos Mayka Navarro, seguida de la periodista del cor Laura Fa i el fotoperiodista David Ramos. El cicle clourà amb el periodista esportiu Gerard Romero, qui explicarà com la seva trajectòria li ha portat a la plataforma d’streaming Twitch. Esteve Giralt, president de la demarcació de Tarragona del COPC explica que el nou format cerca “crear un espai de trobada informal entre periodistes”.

La Facultat d’Enologia de la URV aposta per la biodinàmica

Aquest dimarts s’ha signat un conveni entre la Universitat Rovira i Virgili i l’Associació Terradinàmica, amb l’objectiu d’unir sinergies tant amb l’àmbit universitari com amb el científic.

Aquest conveni que entra dintre del pla d’estudis d’Enologia de la URV, comptarà amb la possibilitat que els alumnes facin pràctiques a empreses que destaquen en una agricultura respectuosa amb el medi ambient. Francesc Suriol, president de l’Associació Terradinàmica, insta als alumnes dels estudis d’enologia a participar en unes jornades relacionades amb la biodinàmica.

PUBLICITAT