Tarragona Daily Vespre | Nova prova de sirenes

Noves proves de les sirenes de risc químic el 20 de setembre

El pròxim 20 de setembre Protecció Civil realitzarà una prova de sirenes per risc químic al Camp de Tarragona i a les Terres de l’Ebre. Aquests simulacres es van aturar amb la pandèmia i ara es recuperaran. Durant aquest exercici s’activarà també el sistema d’alertes al telèfon mòbil, que emetrà un missatge demanant a la població que es confini en l’edifici més pròxim.

PUBLICITAT

Tot i això, el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha remarcat que no es tracta d’un “simulacre complet”. D’altra banda, el Govern ha presentat una campanya que vol insistir a la població en la necessitat de confinar-se si es produeix un accident químic. Amb el lema ‘Efecte bombolla’, la campanya es farà a tot el país, però amb més “accent” en les comarques de Tarragona.

L’Ajuntament treu a licitació l’estudi independent de qualitat de l’aire

L’Ajuntament de Tarragona ja ha fet públic el perfil contractant de la licitacIó de l’estudi de qualitat d’aire. Aquest procés estarà obert des d’aquest dijous 23 de març fins el proper 28 d’abril per a què empreses, entitats o grups de recerca interessats puguin participar.

L’estudi tindrà una durada de 43 mesos i un pressupost de 556.527,40€ i la principal novetat és que a més de tenir en compte les dades mitjanes també s’analitzaran els pics. La consellera de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Eva Miguel, s’ha mostrat molt satisfeta que per fi s’hagi desencallat una reivindicació històrica.

Porta Tàrraco obrirà al públic aquest cap de setmana

Després de superar diversos entrebancs el projecte Porta Tàrraco obrirà al públic aquest cap de setmana. Aquest projecte, que ha de donar la benvinguda als turistes que visitin la Part Alta, va aconseguir una subvenció de 300.000 € de la Generalitat el 2019. Aquest projecte ha d’oferir a la Volta del Pallol un mapping audiovisual que traslladarà al visitant a la Tàrraco del segle I. 

L’Ajuntament restaurarà les façanes del Pretori

L’Ajuntament arranjarà i restaurarà totes les façanes interiors de la Torre del Pretori. Aquest és un projecte amb una dotació de gairebé un milió d’euros que solucionarà els desperfectes que presenta el monument.

Herman Pinedo, conseller de patrimoni ha explicat que les obres començaran finalment aquest juny i tindran una durada de quinze mesos. Una acció que compta amb una subvenció de 200.000 € de la Generalitat. Pinedo ha reconegut els problemes de seguretat que darrerament s’han viscut al voltant del monument, amb petits despreniments de material. Ara el conseller ha detallat que les obres “permetran fer un seguiment de les diferents etapes que ha tingut el monument”.

PUBLICITAT