#TarragonaDaily | 4.000 estudiants comencen les Proves d’Accés a la Universitat

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) han arrencat aquest dimarts. Un total de 4.035 estudiants s’examinaran aquests dies a la província de Tarragona, repartits en 22 tribunals a Tarragona, Reus, Valls, Vila-seca, Cambrils, Tortosa, Móra d’Ebre i Amposta. El dia ha començat sense incidències i amb l’examen de Llengua castellana i literatura. Les sensacions dels estudiants en sortir és que l’examen ha estat més fàcil del que esperaven. Aquest dimarts també tenen lloc l’examen de llengua estrangera i algunes de les específiques, com física, fonaments artístics o geografia.

PUBLICITAT

L’atur registrat al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre ha baixat un 2,32% aquest mes de maig, amb un total de 917 persones menys inscrites a les llistes, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. La demarcació assoleix la segona baixada més important de Catalunya i supera també la de fa un any, quan es va registrar una reducció de 488 persones i un 1,25%. El sector serveis, el que ocupa un major nombre de treballadors i té les xifres d’atur més elevades, registra 791 treballadors menys a les llistes.

La Generalitat veu possible que Salou reconsideri la seva oposició al tramvia del Camp de Tarragona i que avanci la fase 1 del projecte que ha d’unir Cambrils i Vila-seca per l’antiga línia de ferrocarril. En declaracions a l’ACN, el director general d’Infraestructures de Mobilitat del Departament de Territori, David Prat, defensa que es tracta d’una infraestructura “moderna d’última generació” i que amb Salou estan “coordinant el projecte d’urbanització al detall”. 

La reclamació territorial d’Altafulla sobre uns terrenys que pertanyen a Tarragona amaguen problemes interns al consistori del Baix Gaià que busca un enemic exterior per desviar l’atenció. Així ho creu Rubén Viñuales, una setmana després d’haver presentat les al·legacions de la capital a les peticions d’Altafulla sobre el Pla del Vinyet. 

La Fundació Topromi obrirà el proper mes de setembre un nou servei ocupacional d’inserció amb 14 places. L’objectiu és donar resposta a persones amb discapacitats que no es poden incorporar al mercat laboral. 

El Club Bàsquet Tarragona comença a perfilar la temporada 2024/2025 a Segona FEB, l’antiga LEB Plata. Els blaus han anunciat que el lleidatà Borja Comenge serà l’entrenador de l’Ibersol CBT, experiència ACB que signa per una temporada a la capital tarragonina. 

PUBLICITAT