#TarragonaDaily | Adeu al ‘mamotreto’ el 2025

La plataforma de la platja del Miracle de Tarragona s’enderrocarà durant el primer semestre del 2025. La demolició del conegut popularment com a ‘mamotreto’ tindrà un cost de 553.000 euros, inclosos en un partida global de 3,6 milions d’euros del projecte Greenbelt ’26, finançat pels fons Next Generation. Els treballs està previst que durin cinc mesos. Durant aquest període també s’aprofitarà per redactar el projecte de renaturalització d’aquest tram de la platja amb l’objectiu d’iniciar aquesta tasca un cop s’hagi eliminat la plataforma.

PUBLICITAT

En clau política, Junts per Catalunya emplaça l’alcalde Viñuales a iniciar ja negociacions formals per ampliar el govern municipal de Tarragona. El portaveu Jordi Sendra ha reiterat la seva predisposició a sumar els 3 consellers de Junts als 9 del PSC en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona.

Per la seva banda, ERC considera un error que l’Ajuntament de Tarragona hagi decidit adjudicar el contracte de Neteja a l’empresa Urbaser. En un comunicat, el grup municipal ha expressat que “no s’entén” que s’adjudiqui el contracte a l’empresa classificada en segon lloc, que el Tribunal Català de Contractes apunta que també incompleix requisits obligatoris.

I en cultura, La terrassa del Teatret del Serrallo del Port de Tarragona ha acollit les 3 actuacions del cicle Voramar on s’han combinat els concerts i el vi durant els dos darrers divendres de maig i els dos primers divendres de juny. Voramar és un cicle musical organitzat pel Teatret del Serrallo del Port de Tarragona que aposta per la combinació entre música i vi i que ha fet les delícies dels i les assistents, entre els quals han consolidat una fidelització a un cicle que ja és un imprescindible de l’agenda de principis d’estiu a Tarragona.

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) i la Càtedra URV del fet casteller han impulsat un projecte de recopilació de memòria oral. Amb la col·laboració de l’Institut Ramon Muntaner (IRMU) i l’Observatori del Patrimoni Etnològic i Immaterial (OPEI) de la Generalitat, el projecte ‘Memòria dels castells. Les veus d’una tradició en evolució’ recollirà el testimoni i les vivències dels protagonistes de l’últim mig segle que no han estat documentades. Primer es farà un cens de persones vinculades al món casteller nascudes a la dècada dels cinquanta o abans. Després se seleccionaran els perfils amb els quals es gravaran entrevistes. L’entrevistador serà l’historiador Oriol Casellas i Domènech.

PUBLICITAT