#TarragonaDaily | Adjudicada l’obra per al carril bici que unirà la platja del Miracle amb la Savinosa

Tarragona s’ha despertat aquest matí amb pluja i tormenta. Temps que no dona la sensació d’estiu en aquest primer dia de juliol. Per sort, ja el dia s’ha arreglat i a la tarda ja ha fet sol. Un sol que en principi s’hauria de mantenir tota la setmana amb una temperatura que, després d’un juny més plujós de l’habitual, si serà d’estiu.  

Carril Bici
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tarragona ha adjudicat l’obra per fer un carril bici des de la platja del Miracle i el port esportiu fins a la rotonda de la Savinosa, un vial ciclable d’1,7 quilòmetres. L’empresa Tecnologia de Firmes SA és l’adjudicatària dels treballs per un import de 270 mil euros (IVA inclòs). El termini d’execució és de quatre mesos. 

El nou vial uneix dos trams de carril bici existents i connectarà amb el carril bici de l’N-340 cap a Llevant que ha de construir el govern espanyol a canvi de la cessió de carreteres. El projecte contempla substituir la pavimentació, nou mobiliari urbà i guals, nova senyalització i xarxa semafòrica, i l’enjardinament i reg en alguns espais. És finançat amb fons europeus Next Generation. 

El Nomad Festival arribarà per primera vegada a Tarragona de l’11 al 14 de juliol. L’esdeveniment ‘tocarà ferro’, ja que se celebrarà a tocar del Balcó del Mediterrani, al Passeig de les Palmeres. El Nomad, que vol generar un ambient de ‘revetlla mediterrània’ per a tota la família, serà d’accés gratuït.

Segons el CEO del Nomad Festival, Daniel Vicente, el de Tarragona serà el Nomad més inclusiu i associatiu de la història. La intenció és crear arrels a Tarragona i amb el teixit comercial de la ciutat, per generar una economia circular. Ha afegit que el festival a Tarragona, al celebrar-se al centre de la ciutat, serà un Nomad més urbà.

El festival vol posar en valor el talent creatiu d’artistes emergents i de casa, en diferents disciplines com l’art, la música, la gastronomia, el disseny i l’artesania.

Aquest divendres, 28 de juny, coincidint amb el Dia de l’Orgull LGBTIQ+, PortAventura va organitzar la segona edició de la Pride Night. Tot el parc es va tenyir amb els colors de la bandera LGBTIQ+, i espectacles especials van celebrar i reivindicar la diversitat. 

Després d’una setmana marcada pels problemes i les protestes pel greuge que pateixen amb el seu local, els Xiquets de Tarragona van participar en la Diada del Pla de la Seu on van descarregar el 5d8, el 3d8 en segona ronda i el 4d8 en tercera ronda. Per acabar, van descarregar 3 pilars de 5 i 4 pilars de 4.

Per la seva banda Tarragona va celebrar Sant Pere amb dues actuacions castelleres més, una al Serrallo i l’altra, a Sant Pere i Sant Pau. 

PUBLICITAT