#TarragonaDaily | L’Ajuntament recuperarà el color original de la seva façana

L’Ajuntament de Tarragona recuperarà el color original de la seva façana. Es tracta d’un color terrós del qual s’han trobat restes en fer la restauració i recuperació de la façana i que implicarà un canvi molt significatiu respecte a la imatge que hi coneixíem fins ara. En la nova façana del consistori, on es destacaran les columnes i els diferents elements decoratius, s’hi comptarà també amb una nova il·luminació amb més de 130 punts d’il·luminació LED. 

PUBLICITAT

Els escriptors Vicent Andrés Estellés, Joan Salvat-Papasseit i Àngel Guimerà són els principals protagonistes del festival de poesia de Tarragona, Transvers, que arriba a la tercera edició. El certamen arrenca aquest dimarts i la col·laboració amb la Trono i els espais triats mostren el caràcter innovador.

El cementiri de Tarragona ha habilitat un espai per a les famílies tarragonines que han perdut una criatura durant la gestació, el part o pocs dies després de néixer. La Fundació Hospital de Sant Pau i Santa Tecla, propietària del cementiri, ha impulsat aquesta iniciativa amb l’objectiu de donar visibilitat al dol gestacional, perinatal i neonatal, que sovint les famílies encara han de patir en silenci i soledat perquè no té cabuda en els espais de dol convencionals. Aquest nou espai de recolliment s’ha habilitat en una de les places del cementiri i vol oferir un lloc de reflexió i silenci per als que han patit aquesta pèrdua.

L’Hospital Viamed Tarragona finalitza les obres de la seva estructura. Els timings van sobre el previst, i s’espera que el nou hospital entri en funcionament durant el primer trimestre de 2025. Entre els serveis del nou hospital Viamed destaquen una unitat d’oncologia completa, la possibilitat de fer cirugies complexes i una UCI completa, la possibilitat de fer proves i tractaments cardiològics complicats i una unitat de la dona, gestionada per Dexeus. 

Tarragona esdevindrà durant quatre dies l’epicentre mundial de la gimnàstica estètica de grup acollint la Copa del Món d’aquest esport. Es tracta del primer cop que una competició internacional d’aquesta modalitat se celebra en territori espanyol. L’esdeveniment se celebrarà del 27 al 30 de juny al Palau d’Esports de Catalunya i aglutinarà més d’un miler de gimnastes d’entre els 8 i els 30 anys procedents d’una vintena de delegacions d’arreu d’Europa, Àsia i Amèrica.

PUBLICITAT