#TarragonaDaily | El Concurs de Focs Artificials incorpora una exhibició de drons

Arriba el 32è Concurs Internacional de Focs Artificials a Tarragona. Aquest any com a novetat s’incorpora una exhibició de drons que permetrà a les persones amb sensibilitat acústica gaudir també d’una nit d’espectacle a la platja del Miracle. Del 3 al 6 de juliol Tarragona celebra un dels seus esdeveniments més multitudinaris, que l’any passat va reunir, en un dels dies, a 60.000 persones. Enguany al Concurs Internacional de Focs hi participen dues empreses espanyoles, una francesa i una italiana, que repeteix després de guanyar el concurs del 2018. La guanyadora serà l’encarregada de fer tota la pirotècnia de les festes de Santa Tecla.

PUBLICITAT

La nova ordenança de terrasses de la ciutat de Tarragona és una mica més a prop i comptarà amb un règim sancionador propi que redactarà i aplicarà la Guàrdia Urbana. Aquest dijous s’ha celebrat la primera comissió de treball en la qual s’ha presentat el text de la nova ordenança, que tots els partits polítics i agents implicats consideren “una necessitat per Tarragona”. Fins ara, aquesta regulació es basava en dos decrets del 2012 i el 2014, i amb la ordenança es crearà una normativa de rang superior que inclourà, a més, els establiments comercials amb espais al carerr. Tindrà en compte aspectes com l’accessibilitat, la seguretat, l’estètica i la convivència.

El Grup Impulsor de la futura Àrea Metropolitana de Tarragona (AMT) ha començat a definir quins ens o empreses públiques lideraran els grups de treball de les diferents àrees i serveis que s’estudien mancomunar. Així, en matèria d’energia el lideratge l’assumirà l’empresa pública Reus Energia, l’habitatge recaurà en el Servei Municipal de l’Habitatge a Tarragona (Smhausa), la sostenibilitat l’assumiran de forma compartida Secomsa i Sirusa, mentre que el lideratge en el transport se’l repartiran les dues empreses municipals de Tarragona i Reus. Els diferents grups de treball han començat a elaborar les conclusions de les seves àrees i s’espera que estiguin enllestides al febrer de l’any que ve.

Tarragona serà la seu dels campionats universitaris del 2025. Tarragona Esports i la Universitat Rovira i Virgili (URV) es preparen per organitzar la propera edició dels Campionats de Catalunya Universitaris (CCU). Agafen el relleu de la Universitat Pompeu Fabra que ha sigut l’organitzadora de la 39a edició. Avui s’ha escenificat el relleu a Barcelona. A Tarragona, l’Anella Mediterrània serà l’epicentre d’aquest esdeveniment esportiu que acollirà totes les proves que es disputaran en diverses de les instal·lacions com el Palau d’Esports Catalunya, el camp de rugbi i el pavelló del complex esportiu de Campclar.

PUBLICITAT