#TarragonaDaily | El ple vol que Tarragona sigui capital metropolitana, tot i la negativa del govern municipal

El ple de l’ajuntament de Tarragona ha donat llum verda a una moció defensada pel Partit Popular on es demana que la ciutat de Tarragona sigui la capital i lideri la futura Àrea Metropolitana. Els populars i la resta dels grups municipals han donat suport a la iniciativa. Tots, excepte els comuns, que s’han abstingut, i el partit del govern, els socialistes. De fet, l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha afirmat que discutir sobre si Tarragona és capital o no, és absurd i ha defensat que la ciutat sempre serà la capital de província. El PP, en aquesta moció, ha demanat que l’àrea metropolitana fos liderada clarament per Tarragona per afrontar els reptes del segle XXI. 

PUBLICITAT

Un informe elaborat per la Fundació Pere Tarrés determina que el 67% de les famílies que demanen les seves beques per participar en activitats d’estiu a la demarcació es troben en pobresa extrema o severa. Aquestes dades demostren un augment de la pobresa a Tarragona respecte a l’any anterior, però també al conjunt de les comarques catalanes. Tarragona és la demarcació on més s’agreuja aquesta situació en comparació amb d’altres.

Un espectacle únic i singular arriba aquest dissabte 25 de maig a l’Auditori de la Diputació de Tarragona. Es tracta de la cantata Pol Mig, una idea de la mestra i narradora Rat Cebrián amb la complicitat del cor In Crescendo. És un conte escrit fa vint anys que ha esdevingut una cantata adreçada a un públic familiar. Pol Mig és un personatge inspirat en un nen que va conèixer l’autora fa temps.

El Moll de Costa de Port Tarragona, l’espai cultural a la vora del mar, ha viscut un dels caps de  setmana més concorreguts de l’any amb la participació de més de 6.000 persones. Les 5.900  persones assistents entre el 17 i el 19 de maig han participat en les activitats organitzades arran de  la col·laboració que aquest any han posat en marxa el Festival Tarraco Viva i l’Autoritat Portuària  de Tarragona per convertir el Moll de Costa en una explosió de mediterraneïtat a través de la  història. Per la seva part, el Museu del Port va acollir més de 800 persones en un sol dia en ocasió  de la “Nit de Museus” de Tarragona.

PUBLICITAT