#TarragonaDaily | El Port inaugura la nova terminal de creuers

L’emblemàtic edifici de Ca l’Agapito serà la seu del futur Museu d’Història de Tarragona. En ell, es farà un repàs pels més de dos mil anys d’història de la ciutat i es tractarà que esdevingui en un punt de referència a la Part Alta. Ca l’Agapito, és un edifici d’alt valor patrimonial de més de dos mil anys d’antiguitat i on fa uns anys ja es van portar a terme treballs de recuperació i consolidació de l’estructura. L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha admès que es tracta d’un projecte a llarg termini, però que durant aquest any ja es començaran a licitar les redaccions del pla funcional i del guió museogràfic.

PUBLICITAT

El port de Tarragona ha inaugurat aquest dimarts la nova terminal de creuers, amb capacitat per gestionar tres vaixells simultanis. Ubicada al moll de Balears l’ha desenvolupada Global Ports Holding, que hi ha destinat 5,5 MEUR i que compta amb una concessió per dotze anys de l’Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

Tarragona ha entrat a la “Red de Destinos Turísticos Inteligentes” un programa de la Secretaria d’Estat de Turisme (SETUR) que ajuda les ciutats a convertir-se en un destí turístic innovador, consolidat sobre una infraestructura tecnològica d’avantguarda, que garanteix el desenvolupament sostenible del territori turístic i accessible per a tothom. La consellera de Turisme, Promoció Econòmica i Comerç, Montse Adan, considera que anar implantant el model DTI (Destí Turístic Intel·ligent) servirà per millorar la competitivitat de la ciutat i també per continuar apostant cada cop més per la tecnologia i la sostenibilitat dins el mateix model turístic.

En Comú Podem proposa a l’alcalde Viñuales que incorpori la figura del Comissionat al govern municipal de Tarragona i descarti un pacte amb Junts per Catalunya. El portaveu dels comuns, Jordi Collado, adverteix que difícilment donaran suport a les mesures d’un govern del PSC i Junts perquè els independentistes tenen un model de ciutat radicalment diferent al seu. 

L’impacte que tenen les universitats sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) fixats per les Nacions Unides ha donat lloc a la sisena edició del rànquing que elabora la revista Times Higher Education (THE). Es tracta d’una classificació global del posicionament de les universitats del món, on la URV s’ha situat a les posicions 101-200 entre les 1.963 universitats que hi han format part. La Universitat destaca en les categories d’Igualtat de Gènere, Educació de qualitat i Acció Climàtica. De fet, en Igualtat de gènere es troba a la posició 47 a nivell mundial i la primera de l’Estat espanyol.

PUBLICITAT