#TarragonaDaily | El XXIX Concurs de Castells ja té dates i nova imatge

El XXIX Concurs de Castells se celebrarà el 29 de setembre a Torredembarra, i el 5 i 6 d’octubre a Tarragona. La presentació del Concurs de Castells, l’espectacle casteller més gran del món, l’ha fet avui la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, i l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, en un acte en el qual s’han desvetllat altres aspectes de la pròxima edició, com la imatge i el cartell del Concurs’24, o el dia de la posada a la venda de les entrades.

PUBLICITAT

A la XXIX edició hi participaran novament quaranta-dues colles castelleres. Dotze d’elles ho faran el diumenge 29 de setembre, a Torredembarra; divuit agrupacions més actuaran el dissabte 5 d’octubre, a la Tarraco Arena Plaça; i les dotze millors colles castelleres de Catalunya participaran a la jornada de diumenge, també a Tarragona. Les agrupacions que prendran part en l’edició del Concurs de Castells de 2024 quedaran definides el pròxim 31 d’agost, en funció de la seva posició al Rànquing Estrella, mentre que el sorteig d’ubicació a plaça i l’ordre d’actuació en les tres jornades se celebrarà el dimecres 11 de setembre a la tarda, en un acte públic al Teatre Tarragona que serà retransmès en directe per TAC12 i la Xarxa de Televisions locals.

Tarragona estrenarà l’estiu amb òpera. El títol escollit és ‘La Traviata’ de Verdi i, com a novetat, s’hi faran dues representacions: divendres 28 i diumenge 30 de juny a les 10 de la nit al teatre auditori del Camp de Mart. Després de l’experiència de l’any passat a la Tarraco Arena, l’òpera torna a l’equipament municipal, allà on va començar l’estiu de 2021 amb ‘Rigoletto’.

La terrassa del Teatret del Serrallo del Port de Tarragona acollirà els divendres 24 i 31 de maig i el 7 de juny les 3 actuacions del cicle musical ‘Voramar 2024’. El cicle ha apostat aquest any per veus femenines emergents de música d’autora. Tots els concerts són gratuïts tot i que és necessari fer una inscripció prèvia i les artistes que hi prendran part del cicle són: el duet barceloní Eva Sola, l’artista Sara Terraza, o Uxue una jove artista que, després de molts anys dedicats a la composició, presenta ara el seu EP de debut, The Untochable.

Les costes de Tarragona, Barcelona i Girona rebran 3.360.000 euros per reparar els danys del temporal Nelson de finals de març, segons ha anunciat l’executiu estatal. El Consell de Ministres ha acordat aquest dimarts la declaració d’emergència de les obres. Tarragona rebrà 1,16 milions d’euros per fer reparacions en les platges de Cunit (Baix Penedès), Calafell (Baix Penedès), el Vendrell (Baix Penedès), Creixell (Tarragonès), Tarragona, Salou (Tarragonès), Cambrils (Baix Camp), Mont-roig del Camp (Baix Camp), Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant (Baix Camp), l’Ametlla de Mar (Baix Ebre) i la Ràpita (Montsià).

PUBLICITAT