#TarragonaDaily | Es desactiva el Pla d’Emergència per Sequera del Consorci d’Aigües de Tarragona

Els membres de Comitè d’Emergència per Sequera del Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) han acordat, aquest divendres, desactivar el pla d’emergència per sequera després de, pràcticament, dos anys en vigor. En una reunió telemàtica, el grup d’especialistes ha pres aquesta decisió “atesa l’evolució favorable i sostinguda” dels principals indicadors hidrològics del Consorci, entre els quals es té en compte les reserves de l’embassament de Mequinensa, actualment al 85% de la seva capacitat.

PUBLICITAT

Durant la sessió també s’ha aprovat la dissolució del Comitè d’Emergència per Sequera del CAT, creat el 19 de setembre de 2022. En aquest sentit, l’estabilització de la situació a la Conca de l’Ebre durant la primera meitat de l’any ha propiciat la decisió.

Malgrat el canvi d’escenari, el President del CAT, Joan Alginet, ha assegurat que continuaran analitzant i estudiant diàriament les dades per valorar en tot moment l’evolució de la situació hidrogràfica al territori. 

Avui, dia de l’orgull LGBTI+, el Ple de la Diputació de Tarragona corresponent a aquest mes de juny ha aprovat aquest divendres una moció presentada conjuntament pels grups ERC, PSC, Junts i PP justament per reivindicar els drets del col·lectiu. El text, reivindica “el dret  fonamental de cada persona a ser qui és” i el “compromís de mantenir l’aposta perquè les polítiques garanteixin els drets LGBTI+ i per combatre la LGBTI-fòbia”.

L’Ajuntament de Tarragona i el Consell Comarcal del Tarragonès també s’han sumat a les reivindicacions del dia de l’orgull amb la lectura del manifest. 

Un home de 22 anys va ser detingut aquest dijous a la tarda com a presumpte autor d’un delicte de lesions a la Part Baixa de Tarragona. Segons informa l’Ajuntament, l’arrest va tenir lloc en el marc d’una operació conjunta de la Guàrdia Urbana de la ciutat i els Mossos d’Esquadra. La investigació conjunta va començar arran d’una ordre de recerca i captura per una agressió amb arma blanca dimarts passat al barri de Sant Pere i Sant Pau. La detenció va tenir lloc poc abans de les cinc en el marc del pla d’acció per millorar la seguretat del carrer Orosi, posat en marxa el 13 de juny. Agents de la Guàrdia Urbana van localitzar l’individu mentre circulava en un vehicle a la cruïlla entre aquest carrer i el General Contreras.

L’Audiència de Tarragona ha començat a jutjar aquest dijous un home acusat de maltractar, amenaçar i intentar matar la seva exparella a Tarragona el 2022. La víctima, que ha estat la primera en declarar, ha assegurat haver començat la relació sentimental amb l’acusat l’estiu del 2021 i haver-la mantingut durant un any, tot i existir una ordre d’allunyament des de l’octubre. En aquest període de temps va maltractar-la i insultar-la constantment. Després de deixar la relació al juliol, va començar a amenaçar-la de mort per telèfon, fins que un dia va intentar matar-la amb un ganivet, clavant-li l’arma en diverses parts del cos, i propinant-li puntades i cops de puny. Per tot, la fiscalia demana 20 anys de presó.

En cultura, aquest vespre comença el Festival del Camp de Mart amb una vintena d’espectacles al llarg de l’estiu. El tret de sortida el donarà l’òpera de La Traviata, produïda per l’Associació d’Amics del Teatre Líric de Tarragona. La producció, sota la direcció artística del baritón Àngel Òdena, ambienta l’òpera en els anys 20 sense perdre l’essència de la tragèdia composta per Giuseppe Verdi. La companyia repetirà funció aquest diumenge, 30 de juny.  

PUBLICITAT