#TarragonaDaily | Es posa la primera pedra de la futura promoció d’habitatge davant de les Gavarres

L’alcalde de la ciutat, Rubén Viñuales, ha posat aquest migdia la primera pedra del que serà la futura promoció “Les Oliveres” i es construirà davant de les Gavarres. Concretament, a la parcel·la M3 del Pla Parcial Urbanístic 10 (PP-10), entre Campclar i Bonavista. El projecte inclourà dos edificis que sumaran fins a 192 habitatges de lloguer social amb l’objectiu que siguin “assequibles i accessibles”. La previsió es que els treballs durin dos anys. Un 25% dels habitatges es reservarà a menors de 35 anys.

PUBLICITAT

Parlant d’obres, el projecte de rehabilitació de la Necròpolis de Tàrraco es posa en marxa amb l’inici de la primera de les actuacions previstes: la rehabilitació de les cobertes de l’edifici del museu, situat al centre del jaciment. Els treballs en aquest espai del MNAT estan finançats pel Ministeri de Cultura amb fons europeus Next Generation, i són un pas endavant de cara a la reobertura de l’edifici, construït el 1930 en paral·lel a l’excavació del jaciment. Aquesta rehabilitació de les cobertes, que té una durada prevista de nou mesos, té l’objectiu de reparar les lesions provocades principalment per filtracions d’aigua i despreniments.

La Generalitat i Renfe han admès “preocupació” davant les afectacions que pot generar el tall ferroviari de cinc mesos previst entre Tarragona i Sant Vicenç de Calders a partir de finals de setembre per adaptar el túnel del Roc de Sant Gaietà, a Roda de Berà, i implantar l’ample estàndard al corredor mediterrani. Asseguren que treballen per oferir solucions i alternatives. El secretari general de Mobilitat i Infraestructures de la Generalitat, Marc Sanglas, explica que van fer arribar fa pocs dies una carta a la secretària general de Transport Terrestre, Marta Serrano, en què li proposava una sèrie de mesures per millorar el pla de transport alternatiu.

Parlem d’educació. Un total de 5.125 futurs universitaris han escollit estudiar a la Universitat Rovira i Virgili en primera preferència, la qual cosa representa 1,38 sol·licituds per cada plaça de nou accés que ofereix el centre, en total 3.725 places. 4.430 d’aquests alumnes han estat assignats a la URV per al proper curs 2024-25. És una xifra molt similar a la del curs 2023-24. S’estabilitza així la demanda.

En esports, el relleu a la presidència del Nàstic ja és una realitat. Lluís Fàbregas és el nou màxim mandatari de l’entitat després de la renúncia de Josep Maria Andreu fa unes setmanes, passats dos dies del final de la temporada amb el desencís des l’ascens frustrat a segona divisió. El club va celebrar aquest dimecres al vespre una Junta General Extraordinària d’Accionistes en la qual Fàbregas, fins ara Director General, es va convertir en nou president.

I en cultura, demà a les 22h de la nit tindrà lloc la XI edició de la Nit Literària al Far de la Banya, organitzada pel Museu del Port de Tarragona i la Biblioteca Pública de Tarragona. És una activitat que s’emmarca en la programació cultural del 80 aniversari de les embarcacions de la marca tarragonina “La Puça”.

PUBLICITAT