#TarragonaDaily | La Guàrdia Urbana amplia els efectius que patrullaran

El dilluns 3 de juny comença una nova etapa a la Guàrdia Urbana de Tarragona, que suposa triplicar el nombre d’agents de la unitat de proximitat. Això significa que  passaran de 20 a 60 els efectius que patrullaran pels carrers de la ciutat. L’objectiu de la nova etapa, diu, és apropar la policia local a les necessitats de la ciutadania prioritzant la interlocució amb les entitats i el veïnat de cada zona. De cara a l’estiu, Vázquez també ha anunciat que hi haurà més presència policial als espais públics i un equip fix d’agents a les platges.

PUBLICITAT

S’apropen les eleccions europees que després de cinc anys de canvis i incertesa retornen al panorama polític. La guerra a Ucraïna i a Palestina, i l’auge de la ultradreta seran alguns dels temes centrals dels partits polítics que ja han fet una crida a la mobilització en les eleccions on la participació acostuma a ser més baixa que a la resta de comicis. Aquest divendres 24 de maig comença la campanya electoral que durarà fins al divendres 7 de juny, just abans de la tradicional jornada de reflexió. El conjunt d’Espanya escollirà un total de 61 diputats, dos més que en l’anterior procés electoral, on també es van escollir més diputats a causa del Brexit.

Aquest dijous el Palau de Congressos de Tarragona acull el “Pre Teta”, un espai de debat que s’emmarca dins del festival Feminista Teta. Comptarà amb les ponències de la politòloga, escriptora i activista feminista Nerea Barjola; l’advocada penalista, criminòloga i escriptora Carla Vall; i la periodista, activista feminista i escriptora Cristina Fallarás. El Festival Feminista de Tarragona, el Teta, comença el proper 31 de maig al Camp de Mart, escenari pel qual passarà la coneguda cantautora andalusa María José Llergo o l’actriu, escriptora, humorista i activista antiracista Assari Bibang.

Dilluns 27 de maig arriba al barri del Port el projecte adreçat a la gent gran anomenat Dinem en Companyia, impulsat pels Serveis socials de l’Ajuntament i en col·laboració amb Creu Roja, que posarà a disposició de la iniciativa el local que té a la plaça dels Infants. Un estudi de fa uns anys va determinar que el 58% de la gent gran de Tarragona està en risc de solitud no desitjada o d’aïllament social. És per això que projectes com aquest són molt necessaris, ja que apleguen gent gran del barri i els permeten dinar plegats i fins i tot fer la sobre taula durant la tarda

PUBLICITAT