#TarragonaDaily | La Diputació adquireix l’antic edifici de Caixa Tarragona

L’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, ha assegurat que vol debatre amb la Universitat Rovira i Virgili per si cal replantejar el projecte del Banc d’Espanya que porta tancat des de finals del 2003. S’han plantejat diferents alternatives per aquest edifici sense que cap hagi fructificat. La darrera és el Rambla Science, un espai de divulgació científica sota el paraigua conceptual de la URV. Segons els estudis tècnics fets per l’Ajuntament en la darrera legislatura les obres tindrien un cost d’uns 7,4 milions d’euros. Inicialment el consistori va rebre uns fons Feder per refer l’equipament, però en voler replantejar el projecte i convertir-lo en el Rambla Science, aquests diners no es van poder utilitzar. 

PUBLICITAT

La reconversió de Ca l’Ardiaca en un parador túristic s’encalla per l’absència de pressupostos a l’Estat. La solució que proposa el govern municipal per reviure Ca l’Ardiaca és convertir-lo en un parador nacional turístic d’entre 40 i 50 habitacions, assegura l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, però adverteix que sense pressupostos a l’Estat això queda completament aturat.

El Ple de la Diputació de Tarragona, reunit en sessió extraordinària, ha aprovat l’adquisició de l’immoble número 6 de la plaça Imperial Tàrraco de la ciutat per destinar-la a usos de la institució amb el vot a favor de tots els grups excepte els vuit diputats de Junts. La compra de l’edifici es farà efectiva avui i mateix i en ell es realitzarà una reforma amb un pressupost aproximat de 5,5 milions d’euros que s’espera que estigui acabada durant el 2027. Moment a partir del qual l’edifici del passeig de Sant Antoni quedarà només la seu institucional i representativa.

La Colla Joves dels Xiquets de Tarragona prepara nombrosos actes i ambiciosos projectes per commemorar els seus 45 anys. L’estrena d’un documental i un pòdcast, una col·lecció de cromos i el llançament de nou marxandatge són algunes de les propostes de la colla per aquesta temporada que just arrenca.

Victòria del Gimnàstic de Tarragona en el duel clau contra el Celta Fortuna. Un solitari gol de Pablo Fernández ha estat suficient perquè els granes sumessin tres punts més en la seva lluita per les places de play-off. És un triomf que val doble, ja que amb aquest el Nàstic també s’endú el gol average amb la pedrera celeste. Amb 15 punts per davant abans de finalitzar la lliga, el resultat del proper diumenge a les 12 del migdia podria ser definitiu perquè els granes certifiquin la promoció d’ascens.

PUBLICITAT