#TarragonaDaily | La plataforma del Miracle es convertirà en un parc

L’Estat es compromet amb l’ajuntament de Tarragona a posar en marxa la renaturalització de la platja del Miracle just un cop acabat el procés d’enderrocament de la plataforma. Aquesta demolició es durà a terme el primer semestre de l’any que ve i podria afectar la temporada de bany 2025 a la platja. 

Plataforma Miracle
PUBLICITAT

Set municipis del Camp de Tarragona signen el protocol per l’APP de seguretat per als telèfons mòbils. Fa tres mesos que aquesta aplicació es va presentar i avui s’ha signat el protocol que permetrà desenvolupar-la a principis de 2025. Es farà realitat amb un ‘esforç conjunt’ dels tècnics municipals dels ajuntaments de Tarragona, Reus, Constantí, la Canonja, Cambrils, El Catllar i Mont-roig del Camp. Es tracta d’una APP que estarà disponible de forma gratuïta als telèfons mòbils.

La Diputació de Tarragona aprova dues millores en l’àmbit de l’aigua. La primera és la concessió de 600.000 euros al Consell Comarcal de la Conca de Barberà per ampliar la xarxa d’abastament d’aigua potable. En segon lloc, es començarà la primera fase per millorar el cicle urbà de l’aigua a través de la digitalització en 120 municipis de menys de 20.000 habitants que fan una gestió directa de l’aigua, per detectar fuites. Per aquesta primera fase, la Diputació ha demanat una subvenció europea de 10 milions d’euros. Però, a l’espera que sigui concedida, ja ha avançat 1,9 milions d’euros perquè el projecte pugui començar com més aviat millor. 

Els joves tarragonins que hagin complert o compleixin 18 anys enguany ja poden sol·licitar a partir d’aquesta setmana el bo cultural 2024. La iniciativa del Govern permet als joves disposar d’una targeta de prepagament de 400 euros destinada a adquirir productes culturals, ja sigui en format digital o presencial, tan de productes digitals com d’arts escèniques.

El Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT) estrena aquest dimarts 18 de juny nova imatge corporativa. Es tracta d’una marca dissenyada per l’estudi amb base a Tarragona format per Gerard Joan, Eider Corral i Laura Messeguer, i que es basa en un sistema modular inspirat en l’arquitectura urbana de Tàrraco. Aquest canvi pretén copsar millor l’ànima de la institució i té l’objectiu d’acompanyar una nova etapa en la trajectòria del MNAT, amb dos grans projectes en marxa com són la rehabilitació del Museu Arqueològic i de la Necròpolis de Tàrraco, així com reforçar la vinculació entre els diferents espais que conformen el MNAT. 

Aterra a Tarragona la tercera edició del Festival Itinerant de Cinemes Africans de Catalunya. Dins el marc del festival s’organitzen tallers i xerrades on col·laboren entitats socials com Afrobeats o l’Associació de Dones Africanes de Tarragona.

PUBLICITAT