#TarragonaDaily | La UCO investiga els possibles casos d’espionatge a la tècnica municipal

En clau política, avui junta de portaveus per esclarir aspectes de la investigació pel possible espionatge a la tècnica municipal responsable del contracte de la brossa. El cas és investigat per la Unitat Central Operativa de la Guàrdia Civil, una divisió d’aquest cos armat que s’especialitza en els delictes més greus. Des del govern municipal, la consellera que avui passava pel Bon Dia Tarragona, demanava prudència i que actuaran en conseqüència a la investigació de la UCO. Divendres faran una declaració institucional per defensar els funcionaris públics i s’està investigant si l’alcalde també ha estat espiat. 

PUBLICITAT

Les obres del Teatre Metropol comencen l’1 de juliol i aquesta primera fase estarà enllestida el 19 de desembre. Les dates les ha anunciat la consellera de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona, Sandra Ramos, en una entrevista a Ràdio Ciutat de Tarragona. Aquest calendari permet comptar amb els 70.000 euros de subvenció de la Generalitat a un projecte que supera els 300.000 euros de pressupost. La primera fase consistirà en recuperar els colors originals i restaurar els elements de Josep Maria Jujol que hi ha dins del teatre. També es treballarà a les cobertes per evitar filtracions d’aigua. La segona fase, amb un pressupost d’altres 300.000 euros, començarà a inicis del 2025 i s’intervindrà al pati i les columnes. 

La Copa del Món de gimnàstica estètica de grup (AGG World Cup III), que se celebrarà del 27 al 30 de juny a Tarragona, atraurà un total de 861 gimnastes i 20 delegacions internacionals -d’Europa, Àsia i Amèrica- al Palau d’Esports Catalunya, a l’Anella Mediterrània. Així s’ha anunciat aquest dimecres al matí al llarg de la presentació d’aquesta gran prova de caràcter internacional que, per primer cop -en l’àmbit federat-, tindrà lloc en territori espanyol. Tal com figura en el programa oficial de la competició, el dijous 27 de juny es donarà el tret de sortida amb la celebració de les jornades classificatòries de l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International. L’endemà, divendres 28 de juny, es disputaran, al matí, les finals de l’IFAGG Mediterranean Countries i l’IFAGG Open International, mentre que per la tarda es faran els primers entrenaments oficials de l’IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup. El dissabte 29 de juny tindrà lloc la cerimònia inaugural i les jornades classificatòries de l’IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup, a banda de la programació de les finals de l’IFAGG Mediterranean Countries en categoria júnior i sènior. La competició viurà en el seu darrer gran dia, el diumenge 30 de juny, la disputa de les finals de l’IFAGG World Cup III i l’IFAGG Challenge Cup i abaixarà el teló amb la cerimònia de cloenda i lliurament de trofeus i medalles. 

Julieta, 31 FAM, Triquell i Lildami actuaran al Flama Fest, el primer festival de pop urbà íntegrament català. Els principals noms de l’escena passaran per la Tarraco Arena el 23 de novembre en una jornada que començarà al migdia i acabarà a les dotze de la nit. Segons el director de Faro Music, Oriol Borés, l’objectiu era crear un festival fora de Barcelona i fora de l’època estival. Aquest dimarts ja s’han posat a la venda les primeres 500 entrades, que compten amb un preu especial de 25 euros -després serà de 40 euros-, i que es podran adquirir fins diumenge 23 de juny si no s’esgoten abans. De fet, Borés ha celebrat la resposta del públic en aquest primer dia i ha afirmat que la previsió és que es venguin entre 4.000 i 5.000 entrades.

PUBLICITAT