#TarragonaDaily | La URV demana al futur govern més diners i un contracte programa

La Universitat Rovira i Virgili demana al futur govern de Catalunya més diners i un contracte programa per poder planificar millor la seva gestió pel que fa a personal i infraestructures. El rector de la URV, Josep Pallarès, explica en una entrevista al programa ‘Bon dia Tarragona’, de Ràdio Ciutat de Tarragona, que aquesta és una reclamació del conjunt d’universitats catalanes. Han elaborat un document on diuen que no volen un sistema de finançament any a any i aposten per un creixement sostingut del pressupost del sistema universitari català. La no aprovació dels pressupostos de la Generalitat d’aquest 2024 genera incertesa, segons el rector, perquè suposa per a la URV deixar d’ingressar entre 2 i 3 milions d’euros. En la pràctica, representa ajornar molts projectes i programes. 

PUBLICITAT

Per cert, parlant d’entrevistes, aquest cap de setmana hem tingut l’oportunitat de parlar amb Fredrik Wester, el màxim accionista del Nàstic. L’empresari suec compta amb el 20% d’accions del club i entre els titulars que ens ha deixat està l’afirmació que si el Nàstic no puja enguany, no serà un desastre. Wester parla d’un projecte a mitjà termini d’uns 5 anys. Podeu recuperar l’entrevista al nostre web.

Els bons comerç tornen a Tarragona amb l’objectiu d’impulsar el comerç local i la petita i mitjana empresa no només del centre de la ciutat sinó també dels barris. La iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Tarragona en col·laboració amb la Cambra de Comerç invertirà 150.000 e i s’espera que hi prenguin part més comerços, que en l’edició anterior quan ho van fer uns 160. En aquesta tercera edició de la iniciativa cada persona podrà fer-se amb 4 vals de 5 euros per gastar-los en una setmana, i per primer cop, el sector de la hostaleria estarà inclòs en els bons.

El Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) es prepara per acollir, el dissabte 18 de maig, la Nit dels Museus. Una vetllada que s’emmarca en els actes del Dia Internacional dels Museus i que està dedicada a l’educació i la investigació. Com cada any la Nit dels Museus permetrà realitzar el “Viatge a la constel·lació museu”, un itinerari guiat pels diferents museus i centres culturals de la ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT