#TarragonaDaily | L’Ajuntament creu que l’empresa guanyadora del contracte de la neteja començarà a l’estiu

L’Ajuntament de Tarragona creu l’empresa guanyadora del nou contracte de la neteja començarà a treballar aquest estiu. El govern municipal no contempla que el Tribunal Català de Contractes de Servei Públic dictamini a favor d’alguna de les altres dues empreses que van presentar recursos. La consellera de Neteja, Sonia Orts, es mostra confiada que al juliol el tribunal es pronunciarà a favor del consistori i que, per tant, l’empresa GBI Paprec podrà començar a actuar a la via pública.

PUBLICITAT

L’Empresa Municipal de Transports impulsarà nous recorreguts i freqüències en les línies d’autobusos i modificarà algunes parades, un cop entri en funcionament l’intercanviador de Battestini. la consellera de Mobilitat Sonia Orts ha explicat que les obres de Battestini estaran enllestides a finals d’aquest any i que paral·lelament s‘ha encarregat un estudi tècnic per veure si caldrà suprimir línies, modificar-me el traçat o crear-ne de noves. Pel que fa la flota d’autobusos, el plenari de l’Ajuntament aprovarà aquest dimecres una partida de 1’8 milions d’euros per comprar 6 vehicles híbrids. 

Tarragona celebrarà la primera edició del Tàrraco Aquatló. Serà aquest dissabte, 25 de maig, a la platja de l’Arrabassada. La competició combinarà dues disciplines, la natació en aigües obertes i la cursa a peu. Hi participaran fins a 200 esportistes de totes les edats, des de la categoria benjamina fins a l’absoluta. El conseller d’Esports de l’Ajuntament de Tarragona, Berni Álvarez, ha fet referència al calendari esportiu a la ciutat, cada vegada amb més activitats. Ha celebrat la bona iniciativa dels clubs i ha comentat que, de cara a l’estiu, la dificultat serà poder encabir totes les propostes. 

EMATSA ha adjudicat la redacció del projecte per construir el nou col·lector d’aigües pluvials a la Part Baixa de la ciutat. Una gran galeria recollirà l’aigua de la pluja i la conduirà cap al riu Francolí a través dels carrers Smith i Torres Jordi i l’avinguda Vidal i Barraquer, fins al passeig de la Independència on connectarà amb “l’actual calaix de pluvials”. La infraestructura millorarà la capacitat de drenatge actual de la zona en cas de forts aiguats. El termini per redactar el projecte és de cinc mesos i té un cost de 48.000 euros. L’obra tindrà un cost estimat d’1,3 MEUR.

PUBLICITAT