#TarragonaDaily | L’atur baixa i cau a mínims que no es veien des del 2008

La demarcació de Tarragona ha registrat 1.048 persones menys a l’atur durant el mes d’abril respecte el març i actualment hi ha 39.571 persones apuntades a les llistes en cerca d’ocupació, fet que suposa una reducció del 2,58%. En relació amb l’abril de l’any passat les dades són pràcticament idèntiques, amb una reducció de persones a l’atur d’únicament 138 (-0,35%). Segons les dades facilitades pel ministeri de Treball aquest dilluns, la xifra d’afiliats a la Seguretat Social ha pujat fins a les 345.812 persones, 9.087 més que al març, i l’increment és del 2,70%. Es tracta d’una baixada històrica al conjunt de l’Estat situant-se en mínims des de l’any 2008.

PUBLICITAT

Els Mossos d’Esquadra desplegaran la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) a les dependències de la Policia Portuària del port de Tarragona el pròxim mes de juny. L’acord entre el Departament d’Interior i l’Autoritat Portuària reforçarà la col·laboració entre els dos cossos policials en l’àmbit de la prevenció i la vigilància dels delictes ambientals, així com permetrà millorar la coordinació dels plans d’emergència de Protecció Civil

Des del passat 29 d’abril i fins el 31 de maig, investigadors/es de l’IPHES-CERCA (Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social) realitzen una nova campanya d’excavació al jaciment paleolític del Molí del Salt, al terme municipal de Vimbodí i Poblet. Les excavacions arqueològiques que s’hi duen a terme han descobert una important seqüència d’ocupacions humanes corresponents al Mesolític i al Paleolític Superior, datades entre els 9.000 i els 15.000 anys abans del present. Enguany participaran 23 arqueòlegs i arqueòlogues, majoritàriament estudiants de Màster de la URV.

Empat sense gols del Gimnàstic de Tarragona a Sabadell en un partit poc brillant dels de Dani Vidal, almenys en l’aspecte ofensiu. Tot i que el Nàstic no ha generat gaire perill, la polèmica ha tornat a aparèixer arran de dos possibles penals no xiulats a favor dels granes. Finalment, taules sense gols a la Nova Creu Alta. Així, el Nàstic suma un punt que no és del tot negatiu, tenint en compte els empats de la Cultural i el Celta Fortuna aquesta jornada. La setmana vinent, els granes rebran a la SD Logroñés, un equip que virtualment ja està a Segona RFEF. El partit es disputarà dissabte a les 18h.

PUBLICITAT