#TarragonaDaily | L’EDAR de Tarragona, al 90% d’autosuficiència gràcies a una nova instal·lació de cogeneració

L’Estació de depuració d’aigües residuals (EDAR) de Tarragona al Port de Tarragona ha estrenat una nova instal·lació de cogeneració que produeix energia elèctrica i tèrmica d’origen renovable que es destina al consum de la mateixa planta. Amb ella es podrà arribar fins a una autosificiència del 90%.

PUBLICITAT

La planta, que està en marxa des de començament d’any, ha tingut un cost aproximat d’un milió d’euros i ha comptat amb el finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Esquerra Republicana denuncia que les entitats veïnals no han cobrat les subvencions de l’Ajuntament i que, per aquest fet, algunes festes de barri es podrien veure en perill. Habitualment, aquestes subvencions es cobraven abans de Sant Joan. Els republicans han incidit que ni el grup municipal ni les entitats veïnals saben quan cobraran ni quina quantitat, tot i haver preguntat al govern municipal.

No és el cas de totes les entitats, però algunes, a més, tindrien problemes de documentació en la sol·licitud de la subvenció i, per tant, retencions en l’import a percebre, fet que podria retardar encara més el cobrament.

Aquest dimecres s’inicia la 32 edició del Concurs de Focs Artificials de la Ciutat de Tarragona, que s’ha convertit en un dels més emblemàtics del Mediterrani. El concurs permetrà, fins dissabte, viure quatre dies plens de focs artificials a tots aquells curiosos i veritables amants dels focs.

Amb la platja del Miracle com a punt neuràlgic, el festival, un any més, compta amb pirotècnies internacionals de França i Itàlia. També, amb talent estatal que repeteix com Ourense i León. El guanyador s’encarrega dels focs artificials de la festa major de Santa Tecla.

La cinquena edició del Festival Jardí Sonor arriba per quedar-se durant tot l’estiu. Ho farà amb tres actuacions de qualitat. El  Fòrum de la Colònia, l’Amfiteatre i les Muralles seran els principals escenaris. 

El Nàstic ha anunciat la campanya de socis per a la pròxima temporada 2024-2025. Entre les opcions d’abonament, la novetat és el carnet juvenil, que permetrà els aficionats d’entre 9 i 25 anys fer-se socis, a gols o preferent, per 60€. La resta de preus es mantenen: 240€ a tribuna, 160€ a preferent, 120€ a gol i 60€ la grada d’animació. L’abonament inclou els partits de lliga regular al Nou Estadi.

El Nàstic ja coneix els equips a qui s’enfrontarà la pròxima temporada, ja que la Federació Espanyola ha fet pública la composició dels grups de la Primera Federació 2024-2025. El Nàstic formarà part del grup 1, que aglutina els equips de la zona nord d’Espanya, repetint la configuració de la temporada passada.

PUBLICITAT