#TarragonaDaily | El Mediterrani, protagonista de Tarraco Viva

Arriba la 26a edició de Tarraco Viva, que se celebrarà entre el 13 i el 26 de maig. Amb més actes que mai, fins a 350, l’eix central del festival serà el Mediterrani en l’antiguitat. Les activitats buscaran explicar el Mediterrani com a mar de cultures, trobades i conflictes. Com cada any, Tarraco Viva també arribarà a poblacions veïnes. Enguany s’hi han afegit Salou i Els Pallaresos. El pressupost del festival és de 480.000€, amb les aportacions principals de l’Ajuntament de Tarragona i la Diputació.

PUBLICITAT

La prova de sirenes del Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, prevista pel 24 d’abril al migdia, inclourà alertes mòbils i englobarà gairebé 200.000 persones. En total sonaran 49 sirenes del sector químic de Tarragona i tres a Flix i Campredó. Protecció Civil pretén familiaritzar la població amb el so de confinament i els protocols en cas d’emergència. Sis escoles ebrenques i disset del Camp de Tarragona es confinaran durant la prova.

Les denúncies presentades a Tarragona per part de la ciutadania per vulneracions dels seus drets com a consumidors han augmentat un 88% el darrer any 2023. Un dels serveis més denunciats és el de la restauració, i n’és un clar exemple no oferir la carta en català – és obligatori – o no poder atendre als clients en aquesta llengua. Des de l’Agència Catalana de Consum, que aquest dijous ha presentat el balanç de les actuacions principals de l’any passat a les comarques tarragonines, tenen clar que la ciutadania els està fent notar una preocupació en l’aspecte dels drets lingüístics.

S’acosta Sant Jordi, el que és per a molts el dia més bonic de l’any, i per a altres, com els floristes i llibreters un dels dies amb més feina de l’any. El fet que aquest Sant Jordi 2024 caigui en dia laborable conjuntament amb les bones previsions meteorològiques fa que les perspectives de venda siguin molt optimistes. Tot i la gran varietat de roses que existeix i que cada cop més els clients valoren l’originalitat, l’embolcall i la decoració en les flors, la rosa vermella continua sent la reina de Sant Jordi i és la més venuda seguida de la rosa que alterna pètals grocs i vermells.

Tarragona Esports ofereix un entrenament amb el corredor de muntanya internacional Daniel Castillo adreçat a totes les persones que estan interessades a participar en la tercera edició de la Trail Tarragona. L’entrenament es farà el dijous 2 de maig de 19h des de la platja de l’Arrabassada, concretament, des d’on sortirà la Trail Tarragona, tocant a l’antic preventori de la Savinosa.

PUBLICITAT