#TarragonaDaily | Més de 65.000 persones van passar per la Fira d’Abril de Bonavista

Ja a la venda les entrades per a Tarraco Viva tornarà a Tarragona del 13 al 26 de maig amb la que serà la seva 26a edició. Aquest any el festival tindrà com a eix central el Mediterrani a l’antiguitat, i els punts forts seran, les activitats al Port de Tarragona i als municipis del territori del festival el primer cap de setmana mentre que el segon cap de setmana l’atenció es traslladarà als jardins i la carpa del Camp de Mart. Les entrades que siguin de pagament tindran un cost d’entre 3 i 5 €, la resta d’activitats que requereixin reserva o inscripció prèvia són gratuïtes. 

Foto: Ari Lucena
PUBLICITAT

Un any més, Tarragona celebrarà el Dia i Nit dels Museus. Serà el dissabte 18 de maig, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. L’activitat destacada serà el Viatge a la Constel·lació Museu, la ruta pels 8 museus i espais culturals de la ciutat que arriba a la desena edició. La ruta, pensada per a públic adult, té una durada de 2 hores i 30 minuts. Per alleugerir el temps dels desplaçaments, aquests es faran amb el tren turístic. Fins a 200 persones podran participar de l’activitat, en quatre grups diferents, dos a la tarda i dos a la nit. Les inscripcions es poden fer al web del Museu Nacional Arqueològic. L’activitat té un preu de 5 euros per persona. 

El Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Tarragona (COAATT) ha alertat que un 80% dels edificis del Camp de Tarragona que haurien d’haver passat la Inspecció Tècnica d’Edificis (ITE) no ho han fet. Segons les estimacions del col·legi, des que va entrar en vigor el decret que regula les ITE el 2012, dels quasi 120.000 immobles que haurien d’haver estat revisats tan sols ho han estat uns 24.000. Dels inspeccionats entre el 2023 i el 2024, un 93% van presentar deficiències, principalment a les façanes i cobertes, però també a l’estructura. Per ciutats, a Tarragona s’han inspeccionat un 65% dels edificis que els tocaria.

La Fira d’Abril a Bonavista va tancar ahir diumenge la seva 30a edició amb un balanç de xifres rècord, més de 65.000 persones han gaudit de les casetes i les atraccions. Les xifres d’afluència i participació de la ciutadania, la implicació de les entitats, l’acollida positiva que ha tingut la nova ubicació i el bon funcionament general de la Fira són els aspectes més destacats per l’organització. En els pròxims dies hi ha previstes reunions tècniques entre l’organització i les entitats participants per tal de fer balanç final d’aquesta edició de la Fira, compartir valoracions, alhora que es començarà a treballar en sinergies per a l’impuls de l’esdeveniment en la 31a edició.

PUBLICITAT