#TarragonaDaily | Repsol entra en el negoci de producció de biometà

Repsol entra en el negoci de producció de biometà amb la compra del 40% de Genia Bioenergy. L’operació inclou el desenvolupament de 19 plantes per generar gas renovable a Espanya i Portugal. També hi ha 11 projectes més de plantes en una fase inicial de desenvolupament. El biometà produït s’utilitzarà tant per consum intern de Repsol com per comercialitzar-lo.

PUBLICITAT

Una part significativa de la programació de Tarraco Viva tindrà enguany com a escenari el Moll de Costa del Port de Tarragona. Els tinglados 1 i 2 i el Refugi 1 acolliran algunes de les activitats més rellevants del festival de reconstrucció històrica, que se celebrarà entre el 13 i el 26 de maig. Ho ha anunciat al programa ‘Bon dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat de Tarragona el director d’Acció Climàtica i Territori del Port, Rafael López-Monné. I és que Tarraco Viva, que arriba a la 26a edició, té com a lema enguany ‘El Mediterrani a l’antiguitat. Un mar de cultures, trobades i conflictes’.

Nova jornada de portes obertes a la URV el pròxim divendres 19 d’abril. Serà l’última oportunitat d’aquest curs perquè els possibles estudiants i famílies puguin conèixer l’oferta de graus i les instal·lacions de la universitat amb l’objectiu d’orientar-se per escollir els seus estudis.  A més de les jornades de portes obertes presencials, la URV organitza una xerrada informativa en línia sobre els aspectes administratius que cal saber per estudiar un grau, com la preinscripció universitària, com és l’assignació de places i quines beques i ajuts es poden obtenir. 

Royal Bliss ha fet l’entrega de plaques als restaurants recomanats en la Guía Michelin Espanya 2024. Entre els seleccionats hi ha 150 establiments catalans dels quals 14 hi són a la província de Tarragona i dos d’ells a la ciutat de Tarragona. Tot i tractar-se d’una distinció inferior a les Estrelles Michelin, aquest reconeixement, que només han rebut 633 establiments d’arreu de l’estat espanyol, destaca els restaurants per la seva importància com agents dinamitzadors de la economia i el turisme així com per la seva cuina.

La Trail comptarà amb dos itineraris diferents. El més llarg, de poc més de 19 quilòmetres, recorre diversos espais del litoral i de l’Anella Verda de la ciutat com són el Fortí els Ermitans, els masos Veciana, Sorder, Cosidor i Mèdol; la muntanya de Sant Simplici i les platges dels Capellans i la Savinosa. La cursa curta, que també es pot fer caminant, és d’11,8 quilòmetres i també recorre el Fortí dels Ermitans, la platja dels Capellans i la platja i l’antic preventori de la Savinosa. En l’anterior edició, més de 300 esportistes van participar en aquest esdeveniment que està obert a cinc categories que inclouen participants des de 16 anys fins a més de 51.

PUBLICITAT