#TarragonaDaily | Tarragona activa un pla d’acció de seguretat pel carrer Orosi i el seu entorn

Tarragona activa un pla d’acció de seguretat concret pel carrer Orosi i el seu entorn. Ho fan l’Ajuntament i la Guàrdia Urbana després de l’acumulació dels fets delictius els darrers mesos, culminant amb incidents greus el 8 i 9 de juny. L’objectiu del pla, en marxa des del 13 de juny, és minimitzar les conductes incíviques, el tràfic d’estupefaents i altres fets delictius per millorar la qualitat de vida a la zona.

PUBLICITAT

Un dels elements que coincideixen en diferents zones de la ciutat que pateixen aquest tipus d’incidents als carrers són els supermercats que obren 24 hores. En molts d’aquests s’han comès infraccions els darrers mesos. Davant aquesta situació, l’alcalde Rubén Viñuales ha anunciat que exploraran la possibilitat de prohibir o limitar aquests establiments a Tarragona.

El Nàstic de Tarragona ja coneix el preu que li tocarà pagar pels actes que van tenir lloc durant i al final del partit davant el Màlaga al Nou Estadi. A més de quedar-se sense ascens al darrer sospir, els incidents posteriors a les graderies i al túnel de vestidors fan que el jutge de competició de la Federació Espanyola hagi decidit sancionar al club amb la disputa de quatre partits a porta tancada a l’inici de la temporada vinent. A més, hi haurà també una sanció econòmica superior als 10.000 euros. També hi ha càstig molt dur per dos jugadors: Concha és sancionat amb 12 partits sense jugar i Nacho amb 5. A més, al central se li imposen 3 mesos de suspensió.

Sancions molt dures pels futbolistes i el club, qui ja ha anunciat oficialment que recorrerà aquesta decisió a la justícia ordinària.

També en esports, el Palau d’Esports Catalunya de l’Anella Mediterrània de Tarragona serà l’escenari de la 45a edició de la Lliga Nacional Catalana ACB d’enguany. Serà de l’11 al 15 de setembre. Dos anys després, Tarragona tornarà a acollir aquesta competició amb els millors equips de bàsquet de Catalunya que comptarà amb la participació del Barça, BAXI Manresa, Joventut Badalona, MoraBanc Andorra, Bàsquet Girona i l’ICG Força Lleida.

El Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) ha declarat inadmissible la demanda d’una de les víctimes del pistoler de Tarragona, el vigilant de seguretat que el 2021 va entrar a l’oficina on treballava i va disparar tres companys i que, després de quedar tetraplègic, se li va concedir l’eutanàsia. 

Un any més, per Santa Tecla, el Parc Saavedra tornarà a acollir La Terrasseta. En la seva 13a edició, el festival continua apostant per donar altaveu a les dones i persones de gènere dissident, a sobre i darrere l’escenari. 17 propostes musicals ompliran l’espai de música i festa entre els dies 12 i 15 de setembre. 

Entre les 17 propostes de La Terrasseta, destaquen els concerts de Queralt Lahoz, Sara Socas,  La Sra. Tomasa o La Ludwig Band. 

PUBLICITAT