#TarragonaDaily | Tarragona renovarà en vuit anys 31 quilòmetres de clavegueram amb un sistema de mànega sense obertura de rasa

L’Empresa Municipal Mixta d’Aigües de Tarragona (Ematsa) renovarà en els pròxims vuit anys 31 quilòmetres de la xarxa de clavegueram de la ciutat amb un sistema innovador de mànega sense obertura de rasa, és a dir, sense necessitat d’executar una obra civil i d’aixecar tot el carrer. Aquesta nova tecnologia, que suposarà una inversió de 16 milions d’euros, permetrà reduir a la meitat els costos, així com reduir el temps d’actuació, passant d’entre dos a tres setmanes a 24 o 48 hores. D’aquesta quantia, 1,8 milions d’euros s’invertiran enguany. De fet, aquest dimarts ja han començat en un tram de 75 metres del carrer Méndez Núñez. Des d’Ematsa han afirmat que Tarragona és pionera en utilitzar aquest sistema en un desplegament massiu.

PUBLICITAT

El Port de Tarragona ha assolit un notable èxit en matèria de ciberseguretat, convertint-se en l’únic port del sistema portuari estatal amb certificació dual en seguretat de la informació. Aquesta certificació obtinguda i implementada pel Port serà obligatòria a partir de 2025. La Direcció de Sistemes ‘Informació de l’Autoritat Portuària de Tarragona s’ha avançat a la nova certificació que ha introduït canvis significatius en els controls de seguretat, millorant la protecció de la informació en totes les formes, incloses les còpies en format no digital. Amb aquest avanç el port ha consolidat els sistemes de gestió de seguretat de la informació com un dels actius més importants de l’empresa.

Un estiu més, per quarta vegada consecutiva, l’entitat Todos En Azul tira endavant el Casal de l’Autisme de Tarragona. Es tracta d’un casal completament inclusiu per a infants amb autisme, independentment del grau. Enguany han ampliat les places fins a 28 nens i nenes, que reben una atenció quasi personalitzada per part de 25 monitors.

Al casal, es fan tot d’activitats per fomentar el gaudi dels infants, així com per donar un respir a les famílies, que tenen l’oportunitat de deixar els seus fills en un espai segur. Com a novetat, enguany el casal ha apostat fort per les sortides, amb visites a les piscines de Puigdelfí i Riu Clar, a la granja de les Set Cabretes, a les coves de l’Espluga de Francolí i al Salting de Reus entre d’altres. 

Continua el mercat de fitxatges del Nàstic de Tarragona. Aquest dimarts, el club ha anunciat l’acord per la renovació de David Concha. L’extrem amplia el contracte fins al 30 de juny de 2025, més una campanya opcional. La pròxima temporada serà la segona del de Santander al Nàstic, que en el curs 2023-2024 va disputar 28 partits oficials i va marcar 3 gols.

David Concha és el segon jugador que renova amb el Nàstic, després que aquest dilluns s’anunciés la renovació del migcampista basc Ander Gorostidi. Els recentment renovats Concha i Gorostidi, juntament amb la resta de companys, inclosos els nous fitxatges, Gorka Pérez i Víctor Narro, començaran la pretemporada aquest dilluns 15 de juliol, sota les ordres del míster Dani Vidal. Cal recordar, però, que encara passarà temps fins que David Concha pugui disputar un partit oficial, per la sanció de 12 partits que li ha imposat el Comitè de Competició arran dels fets ocorreguts a la final del play-off d’ascens contra el Màlaga.

PUBLICITAT