#TarragonaDaily | Tret de sortida a la campanya de promoció de preix fresc al Mercat Central

La nit d’aquest dijous Tarragona va viure la segona jornada del 32è Concurs de Focs Artificials Ciutat de Tarragona. Va ser el torn de la pirotècnia Pibierzo, de Villaverde de la Abadía. Els lleonesos s’estrenaven al concurs tarragoní, tot i això l’actuació va ser més que positiva, tenyint de llum i color el cel de la ciutat durant els quinze minuts que va durar l’espectacle.

Foto: David Oliete
PUBLICITAT

La platja del Miracle es va tornar a omplir de públic. També es van anar copant de gent els punts habituals de la Part Alta des d’on s’observen els focs: les escales de la Diputació i tot el passeig de Sant Antoni, així com la zona superior de l’amfiteatre i el parc de les granotes, tocant a la rotonda entre Rambla Vella i Via Augusta.

Aquesta nit de divendres serà el torn de la primera companyia estrangera d’aquesta edició. Es tracta de la italiana Poleggi, de Canepina, qui ja va guanyar el concurs el 2018. 

Aquest divendres ha començat al Mercat Central la campanya “Tu compres, nosaltres cuinem!” de promoció del peix fresc i de proximitat, la qual pretén donar la possibilitat a ciutadans i turistes de degustar al mateix mercat fins a catorze varietats de peix de Tarragona diferents.

La iniciativa estarà activa els divendres i els dissabtes de juliol en horari de 12.00 a 16.00h, quan el cuiner Txaber Allué, conegut com El Cocinero Fiel, cuinarà de forma gratuïta a la cuina del Mercat alguna de les 14 varietats de peix seleccionades i comprades a les peixateries del recinte. Les degustacions es podran demanar per emportar o consumir a l’interior del mateix mercat.

La sinistralitat a les carreteres tarragonines s’ha reduit lleugerament en aquest mig any del 2024. Són 17 les víctimes mortals en accidents de trànsit que es comptabilitzen a la demarcació fins al 30 de juny, dues menys que en el mateix període de l’any anterior. Tarragona és, amb Girona, les dues demarcacions on la mortalitat ha baixat mínimament a les carreteres. A Lleida la xifra és la mateixa que el 2023 i a Barcelona hi ha mort una persona més.

Les comarques tarragonines que acumulen més morts són l’Alt Camp i el Baix Camp, amb cinc víctimes mortals respectivament. 

Nacho González no continuarà al Nàstic de Tarragona la pròxima temporada. El central sevillà no renovarà el seu contracte amb el club grana tot i la proposta de la direcció esportiva. Les negociacions han quedat molt lluny de tancar-se perquè existia una diferència econòmica important entre ambdues parts. Nacho continuarà competint a 1a RFEF la propera campanya, ho farà a l’Intercity. El club d’Alacant jugarà al grup 2, per tant no s’enfrontarà als tarragonins en temporada regular.

Trigueros a l’Andorra i Nacho a l’Intercity. La parella de centrals titular del Nàstic la darrera temporada, clau per explicar la fiabilitat defensiva de l’equip, competirà amb altres conjunts el pròxim any. Això implica que la direcció esportiva haurà de treballar per refer l’eix de la defensa amb la incorporació de, com a mínim, dos centrals de garanties.

PUBLICITAT