#TarragonaDaily | Un terrabastall polític pel Hard Rock

La Plataforma Aturem Hard Rock afirma que la ERC vol continuar apuntalant el Hard Rock. En l’acord signat el 27 de febrer, el Govern demana a Incasòl tornar a renovar els contractes caducats. Aturem Hard Rock ha afirmat que la Generalitat els “ha donat la raó” i, amb l’acord de govern del 27 de febrer, que hauria servit per tenir el suport del PSC als pressupostos, el Govern admet la caducitat dels contractes dels terrenys del Hard Rock. En aquest acord s’anul·la el del 15 de desembre del 2020, on s’havia ordenat a Incasòl comprar els terrenys a La Caixa un cop s’aprovés el Pla Director Urbanístic. 

hard rock
PUBLICITAT

Totes les sirenes de risc químic de Tarragona i l’Ebre s’han activat i el 84% de la població ha rebut avui el missatge d’alerta del simulacre. Una prova que s’ha qualificat d’èxit, fins i tot a les escoles amb fins a 12.000 escolars confinats. Una vintena d’escoles, han simulat un possible confinament per risc químic i els alumnes han demostrat que tenen clares les indicacions que haurien de seguir en cas d’accident. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha destacat la importància de “testar” els sistemes d’alerta i que els ciutadans puguin posar a prova el protocol de seguretat del Plaseqta. 

L’Ajuntament de Tarragona sanciona dues empreses per no tenir legalitzada l’activitat. Les companyies emmagatzemen gra i farines als polígons Riu Clar i Entrevies. La multa econòmica per aquest tipus d’infraccions que preveu el consistori és de 15.000 euros. L’obertura dels expedients s’ha fet a partir d’una inspecció que va fer la Guàrdia Urbana a petició del departament d’Activitats municipal, que periòdicament revisa que les empreses desenvolupin la seva activitat legalment.

La Junta de Personal Docent no universitari de Tarragona denuncia l’augment de les retallades en el sector de l’educació i lamenta la falta de compromís del departament d’educació en la seva promesa de revertir les retallades sofrides en els últims temps. Des de la Junta Docent s’al·lega que els motius que dona el departament d’educació per al tancament de línies són “incomprensibles” i que s’hauria d’aprofitar la baixada de natalitat per reduir ràtios i millorar així el sistema educatiu.

L’Espai Jove Kesse s’omple de música dixie i màgia aquesta setmana amb dos concerts que s’emmarquen dins el Festival Dixieland i un espectacle de màgia dins el Festival Internacional Teatre Màgic de Tarragona. L’equipament juvenil participa des de fa 15 anys en aquest Festival que és un aparador de mags i magues professionals que posen a Tarragona en el mapa cultural a nivell internacional.

PUBLICITAT