#TarragonaDaily | Una trentena de tractors talla la Imperial per reclamar una millor gestió de l’aigua

Des de poc abans de les 10h del matí una trentena de tractors tallen la plaça Imperial Tàrraco, just davant d’on es troba la Subdelegació del Govern a la ciutat. Han arribat des del Baix Camp, el Priorat, l’Alt Camp i la Conca de Barberà, així com des d’altres municipis del Tarragonès. Es tracta d’una acció convocada pel sindicat agrari ASAJA i Revolta Pagesa, que a tres dies de les eleccions del 12M, exigeixen als partits polítics el compromís per establir un pla hidrològic “digne” i garantir una millor gestió de l’aigua per la pagesia de tot el territori.

PUBLICITAT

Tarragona ha celebrat aquest dijous el Dia d’Europa per a commemorar l’aniversari de la històrica Declaració Schuman amb l’objectiu de reivindicar, un any més, una Europa en pau i unida. Des de les 9h i fins a les 13h la plaça de la Font s’ha omplert de tallers per a alumnes de secundària organitzats per la Comissió Europea. En el transcurs de l’esdeveniment, alumnes de l’Institut Pons d’Icart han llegit un manifest i han interpretat l’himne d’Europa. L’acte ha finalitzat amb el desplegament de la bandera d’Europa a la plaça de la Font.

Torna el Convivium, l’acte gastronòmic emblemàtic de Tarraco Viva. L’Associació de restauradors Tarraco a Taula reivindicarà el passat romà a través del paladar amb elaboracions inspirades en l’època romana. Serà el dijous 16 de maig a les 20:30h a l’Amfiteatre. Amb el Convivium consolidat, ara Tarraco a Taula es proposa fer un pas més i oferir als restaurants de l’associació plats o elaboracions inspirades en la cuina romana durant tot l’any. La intenció és també anar més enllà d’aquesta cuina romana, i organitzar accions al voltant de la dieta mediterrània i els productes locals. 

A partir d’aquest divendres i fins diumenge torna al Palau de Congressos de Tarragona la fira del manga, l’anime i els videjocs: l’ExpOtaku. Recupera així la seva ubicació original. L’esdeveniment comptarà amb una seixantena d’estands, entre botigues, artistes, il·lustradors i col·laboradors, que formaran part de l’oferta que es podrà trobar a la fira. El recinte, de 4.500 metres quadtras, obrirà de 13h a 21h el divendres, i de 10h a 21h el cap de setmana. Les entrades pel dissabte s’han esgotat, però encara en queden disponibles per divendres i diumenge. Tenen un preu de 8 euros per un dia.

La Universitat Rovira i Virgili, a través de la Càtedra URV per a l’Estudi del Fet Casteller, ha iniciat un projecte de recerca per analitzar quin impacte té el canvi climàtic sobre les diades castelleres. L’estudi busca comprendre com el canvi climàtic afecta, o pot afectar, la celebració d’aquests esdeveniments i quines mesures d’adaptació es podrien implementar per mitigar-ne els impactes negatius.

PUBLICITAT