#TarragonaDaily | BASF podria implantar una fàbrica de reciclatge de bateries a Tarragona

La planta de BASF de La Canonja acollirà una fàbrica de reciclatge de bateries de vehicles elèctrics. Així ho ha manifestat Carles Navarro, el director general de BASF a Espanya, en la presentació dels resultats de l’empresa del 2023. El projecte encara no té data d’implantació a l’espera de l’aprovació definitiva per part del consell directiu de BASF, que es podria donar en els pròxims mesos. 

PUBLICITAT

El Consorci d’Aigües de Tarragona tindrà, juntament amb Endesa, la instal·lació fotovoltaica sobre dipòsits d’aigua més important del sector hidràulic de tota Espanya. El primer dels dos parcs es posarà en marxa aquest mateix mes d’abril a les instal·lacions del CAT a Constantí, on ja s’han instal·lat 1.900 panells al llarg de 9.200 m2 que proveiran un 18% de l’energia consumida en aquest equipament. 

Ecologistes en Acció avisa de l’alt consum d’aigua i energies renovables que suposarà l’hidrogen. En l’estudi de l’Observatori del Deute en la Globalització alerten que la producció i les macroindústries serien els causants. Les entitats recorden que Europa necessitarà 20 milions de tones d’hidrogen per satisfer la descarbonització. La meitat es preveu importar de tercers països i l’ODG alerta que aquestes importacions establirien noves relacions amb països del sud global, reproduint les pràctiques neocolonials que s’han dut a terme amb els combustibles fòssils.

El professorat i alumnat de l’Escola i Conservatori de Música de la Diputació de Tarragona confia que es trobi una nova seu al més aviat possible. La Casa Montoliu, al carrer de Cavallers, fa anys que s’ha quedat petita per acollir el mig miler d’alumnes i els més de 50 professors que hi ha cada curs. Tant que es veuen obligats a acordar amb altres entitats la cessió d’espais per poder assajar. En aquest context, el Conservatori celebra els seus 70 anys de trajectòria. I ho fa amb la mirada posada en un canvi d’emplaçament que no està clar del tot, després que la Diputació proposés el trasllat al recinte de la Savinosa. 

La moda tarragonina desfilarà a la Plaça Verdaguer en la primera edició del Primavera Show el dia 20 d’abril. L’esdeveniment organitzat per la ViaT, que començarà a les 20 h i s’allargarà fins a la mitjanit, té com a principal objectiu fusionar la moda, la gastronomia i l’oci en un sol espai pel públic tarragoní.

PUBLICITAT