Tarragona dóna el tret de sortida a la Festa Major petita de la ciutat

20150813_115944

PUBLICITAT

A partir d’avui i fins el pròxim dia dinou, diada de Sant Magí, Tarragona gaudirà de 210 actes dins d’una Festa Major que com és tradició vindrà marcada per l’aigua i per aquelles tradicions que es barrejaran amb les novetats d’enguany com una caminada popular des de la plaça dels carros al portal del carro o nous actes de la Imaginada que aquest dijous a la tarda ha omplert ja el Camp de Mart.

Els punts forts de la Festa arribaran com és habitual la vigília de Sant Magí amb les dues revetlles la Remullada a la Plaça del Rei i la Musical a la Plaça de la Font un cop l’aigua dels portants hagi arribat a la ciutat aquella mateixa tarda. Veure els gegants Moros restaurats serà un altre dels atractius d’aquest Sant Magí 2015.

A més a més el pròxim dimarts 19 la diada castellera a les cols s’espera que pugui servir per tornar a veure castells de gamma extra per part de les dues colles grans de la ciutat.

Uns cartells mal col·locats per part de la Guàrdia Urbana centren la polèmica de vàries multes a vehicles al carrer Maria Cristina tocant al Camp de Mart. Les multes pujarien fins els 300 euros entre la sanció d’estacionament i la grua. En total es tracta de nou cotxes els sancionats i l’Ajuntament ha reconegut l’error en només dos d’aquests. L’alcaldessa en funcions, Begoña Floria, ha reconegut l’error però només en un tram del carrer. ERC però ha demanat que es retiri la sanció a tots els vehicles ja que tenen proves que els cartells mal situats eren en diferents trams. El portaveu dels republicans a l’Ajuntament, Pau Ricomà, ha reclamat que es posin mesures pels afectats. A les xarxes socials alguns dels afectats han penjat també fotografies d’aquest error en les dates dels cartells i alguns ja han explicat que l’Ajuntament ha començat a retornar les multes.

Tarragona recuperar la tradició de que les entitats de la ciutat puguin triar l’encarregat de portar la senyera de la ciutat i aquest any el Ball de Diables ha estat l’encarregat d’escollir a Josep Bargalló com a banderer de Santa Tecla.

Bargalló ha recordat la seva etapa de professor a l’institut Pons D’Icart, motiu pel que segons el Ball de Diables se l’ha triat com a banderer. Com es veu a la fotografia de portada on Josep Bargalló està situat al costat del president del Ball de Diables i la consellera de Festes.

 

L’any passat el Ball de Dames i Vells finalment va renunciar a exercir de banderers de les festes.

 

Segueix oberta la polèmica a Salou per l’actuació dels Mossos i les diferents versions de la mort de Mor Sylla, el ciutadà senegalès que es va precipitar pel balcó el passat dimarts després d’una operació policial contra el Top Manta.

Després de la Junta Extraordinària de Seguretat, el conseller Jordi Jané ha assegurat que compareixerà a la Diputació Permanent del Parlament per donar explicacions dels Fets. Des d’interior es segueix defensant la versió dels Mossos i els testimonis senegalesos que eren dins del pis expliquen també la seva versió dels fets que passaria per una presumpte disputa entre la persona morta i una agent dels Mossos d’Esquadra. El cas manté obert lògicament un procés judicial després que l’autòpsia tampoc hagi aclarit les causes exates de la mort.

 

 

Pel que fa al temps: L’entrada del vent de nord farà baixar les temperatures en un dia marcat pel sol però on la humitat serà baixa i per tant marxarà aquella xafogor de les últimes jornades. Aquest dissabte es taparà més i fins i tot pot aparèixer algun ruixat aïllat.

 

TEMP MÀXIMA 29 MÍM 21

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT