Tarragona engega els llums de Nadal aquesta tarda, una setmana abans del que és habitual

20151126_123255

PUBLICITAT

27 de novembre a un mes pràcticament del dia de nadal i Tarragona engegarà ja els llums de la ciutat.

Uns llums que suposen una despesa de 250.000 euros per la ciutat i que han de servir això sí, per dinamitzar el comerç aquests dies en què tothom surt a fer les compres nadalenques.

Avui encesa oficial sota l’arbre, en mig d’una fira de nadal que unifica les casetes per tots els paradistes.

Aquest migdia s’ha de celebrar el plenari que aprovarà un dels millors pressupostos dels darrers anys amb un augment del 5% respecte al del 2015 i situant en més de 150M€ el pressupost de la Diputació de Tarragona.

El president Josep Poblet ja ha parlat de la bona gestió i ha destacat també la important reducció del deute que ha baixat dels 105M€ de l’any 2007 als 41 actuals. En el plenari d’aquest migdia però s’havien entrat tres mocions, tres per part de la CUP que afectaven directa o indirectament al procés de desconnexió del parlament català amb l’Estat espanyol, mocions que han entrat als plenaris de les altres tres diputacions i que a Tarragona el seu president Josep Poblet ha dit que no es debatran mocions ilegals.  Poblet no ha descartat el debat en altres plens de la Diputació però de moment ha tancat la porta a un debat que es defensa obertament des del seu partit, Convergència i que veu com es tanca a causa de la llei.

L’Ajuntament de Tarragona ha decidit tancar l’aparcament del solar de l’Hostal del Sol.

D’aquesta manera es suprimeixen 21 llocs d’aparcament en una zona ja habitualment complicada en molts moments del dia per poder aparcar com és el Passeig de Sant Antoni. Des de l’Ajuntament la consellera de mobilitat, Begoña Floria, ha assegurat que la rotació de vehicles és fluida i que es tanca l’aparcament sobretot per seguretat. El solar es cedirà en un principi als Xiquets de Tarragona per fer assajos especials.

La vicepresidenta de la Generalitat en funcions, Neus Munté ha visitat l’Ajuntament per fer visible el suport del Govern català als Jocs Mediterranis amb la signatura d’un conveni marc per potenciar el voluntariat.

Tarragona té ara mateix 4.000 voluntaris pels Jocs del 2017 i s’espera poder superar la xifra dels 5.000 quan se celebri l’esdeveniment.

La XXVI edició del Concurs de Castells ja té dates. Es farà com és habitual el primer cap de setmana d’octubre que coincideix amb el començament de mes.

Per tant l’1 i 2 d’octubre la TAP acollirà els dos dies forts del concurs i el 25 de setembre es farà el concursat a Torredembarra.

La Festa de Cap d’any que s’ha de fer a Tarragona obre les portes al micromecenatge dels petits comerciants.

L’Espantasogres, nom amb el que es coneix aquest cap d’any al Pla de la Seu té una part important de pressupost cobert gràcies a l’acció de l’empresa Pan & Pasta però ara obre un apartat per tots aquells comerços de la ciutat que vulguin aparèixer al mapping de cap d’any. Les aportacions són de 60 euros.

EL TEMPS

Tanquem aquesta primera setmana de fred de la tardor amb temperatures força agradables però una mica més fredes que no pas aquest dijous.

Els termòmetres tornaran a baixar aquest diumenge per començar la setmana que ve amb temperatures novament d’hivern.

Avui hi haurà núvols fins al migdia i després el sol dominarà la jornada.

TEMP MÀXIMA 18 MÍM 7

 

PUBLICITAT