Tarragona ensenya les seves dues ciutats en les eleccions de diumenge

Estelada al balcó

PUBLICITAT

La ressaca electoral s’estén i s’estendrà els pròxims dies a bona part del país.

Tarragona per exemple ja coneix quin han estat els resultats per barris.

Resultats que deixen la ciutat completament dividida com era d’espera.

La victòria global va ser per JXSí amb el 29’39% dels vots o el que és el mateix amb 20.304 vots.

La coalició independentista va guanyar a sis zones de Tarragona totes elles als barris del centre i de Llevant. El suport a JXSí ha superat el 40% dels vots a la Part Alta que ha estat la zona on el vot independentista ha frehat el 60% de l’electorat amb el 18i mig de la CUP.

C’s s’ha convertit en la segona força a la ciutat amb 17.971vots un 26’01% de l’electorat tarragoní ha triat la força que encapçalava Matias Alonso i de fet ha guanyat les eleccions als cinc barris de ponent de la ciutat i a Sant Pere i Sant Pau. Superant el 30% de vots a Bonavista.

Ha quedat clar també el caràcter especial d’unes eleccions on a Tarragona ciutat les forces independentistes haurien tingut un suport del 36% i el NO s’hauria imposat a un Sí

La gran trompada ha estat pel PP que tot i presentar a Alejandro Fernández només ha obtingut l’11,12% dels vots a Tarragona, un feu habitualment propici pels populars.

L’Ajuntament de Tarragona demanarà a la Generalitat poder utilitzar la ciutat de Repòs i Vacances per acollir als possibles refugiats que arribin a la ciutat.

S’ha aprovat en la darrera sessió plenària que també ha donat llum verda a l’entrada de la ciutat a la Xarxa de Municipis Acollidors.

A més a més el ple ha decidit que es revisarà l’ordenança de l’ocupació de l’espai públic per les terrasses després d’una moció presentada per la CUP on s’ha demanat la racionalització d’aquest espai on s’ha detectat un augment important de terrasses en els darrers anys.

Una sessió plenària que ha discutit una vintena de mocions i que s’ha allargat cinc hores i mitja.

Begoña Floria demana a la Generalitat que es posi a fer feina perquè els Ajuntaments ho necessiten.

La portaveu de l’Ajuntament de Tarragona diu que a hores d’ara hi ha massa necessitats que s’han de desencallar i que depenen del Govern català per poder ser executades.

Floria diu que manquen les complicitats necessàries amb la Generalitat més enllà de les demandes polítiques.

Floria ha dit que més enllà de colors polítics cal que la Generalitat aconsegueixi reactivar els Ajuntaments catalans per poder mantenir el ritme dels municipis.

Una Floria que també ha destacat positivament l’alta participació que va tenir la ciutat de Tarragona a la jornada electoral d’aquest diumenge. .

La regidora de Ciutadans Lorena Roldán confirma que deixarà l’Ajuntament per anar al parlament de Catalunya.

Roldán ho fa només quatre mesos més tard d’haver entrat com a regidora de l’Ajuntament de Tarragona.

Els estatuts del partit li donen entre sis mesos i un any per fer la transició de càrrec.

Durant els mesos de transició Lorena Roldán passarà a cobrar per assistències a l’Ajuntament deixant l’exclusivitat.

La número cinc de la llista de C’S Beatriz Pérez serà la nova regidora del partit a Tarragona.

Pel que fa al temps:. Arriba la primera llevantada d’aquesta tardor. Ho fa amb baixada de temperatures i amb pluges que començaran avui mateix i que s’allargaran ben bé fins el cap de setmana.

Els ruixats poden ser forts hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de pluges intenses al litoral tarragoní tan aquest dimarts com dimecres.

Les temperatures baixaran una cinc graus i a primera tocarà abrigar-se

TEMP MÀXIMA 20 MÍM 13

 

Foto de Porta: Els regidors d’ERC i la CUP amb l’estelada al balcó de l’Ajuntament de Tarragona.

 

PUBLICITAT