Tarragona es planta amb l’Estat per reclamar la inversió per als Jocs

20150824_124602
L’Estira i arronsa entre Tarragona i l’Estat pot estar vivint les seves hores decisives.
La reunió dels representant de les 15 seus com a mostra d’unitat tot i els matisos interns, deixa clar que el projecte no vol ni sentir a parlar d’una possible marxa enrere i que des de l’organització es volen esgotar les possibles pistes dibuixades fins ara, per a contrarellotge trobar el finançament necessari per a celebrar com va dir Ballesteros “els millors Jocs Mediterranis de la història”.

PUBLICITAT


La ideosincràcia del territori no és senzilla. Alcaldes de quasi tots els colors polítics junts. Aguns amb més dubtes que altres però junts a l’hora d’exigir a l’Estat que pagui, perquè al cap i a la fí aquesta és la qüestió, que els 14,7 Milions d’euros arribin per poder tenir el coixí suficient per completar les infrastructures dels Jocs.

Res de plans B, ni C, només es valora el pla A, el d’entrada, el bo, el que com repeteix una i altra vegada Ballesteros, aquell amb el que amb una carta de garaties es va comprometre l’Estat.
Per si a tot aquest cocktail li falta algun ingredient, avui reunió a Madrid d’Alejandro Fernández amb Miguel Cardenal, president del Consejo Superior de Deportes. El líder del PP a Tarragona va a reclamar que la partida pels Jocs s’inclogui als pressupostos prorrogada en dues o tres tongades 2016,2017 i 2018. El que des de fora pot semblar un teatret més per penjar-se alguna medalla de cara a les eleccions des de dins es veu amb els dits encreuats de mans i peus per tenir un paper signat per anar dijous a Pescara amb els deures fets.

L’Alcalde de Tarragona assegura que l’Estat invertirà en els Jocs i que aquests seran possibles. Ballesteros ha mantingut el seu discurs fix i ha reclamat al Govern que mogui fitxa amb Tarragona.

La proposta és clara, Tarragona necessita els aproximadament 15M d’euros per l’arranjament de la Pista d’Atletisme, arranjament del Camp del Nàstic i la construcció de la zona Aquàtica.

El delegat de la Generalitat, Quim Nin, que ha estat molt contundent dins de la reunió ha deixat clar que és una qüestió d’entesa entre l’Estat i el Territori.

Els diferents Ajuntaments han donat suporta la iniciativa tot i què amb alguns matisos com des de Torredembarra on el seu alcalde, Eduard Rovira, ha deixat clar que ells hi donen suport però que han d’existir les garanties per fer-se els Jocs.

Aquest dijous el comitè internacional dels Jocs avaluarà l’estat de Tarragona a la reunió que es farà a Pescara.

D’altra banda molt més contraria s’ha mostrat la CUP.
Concentrats a l’entrada de la casa Canals, on s’ha fet l’acte, els membres de la CUP han exigit que no es facin els Jocs.
Laia Estrada, consellera a l’Ajuntament de Tarragona, ha criticar el models dels Jocs i ha volgut deixar clar que encara es poden aturar els Jocs.

Des de la CUP es critica la forta inversió que es farà amb els Jocs que segons ells pot provocar un endeutament més gran a la ciutat que manté infraestructures bàsiques aturades.

Dos petits incendis a Tarragona. El primer es va produir en un bloc del carrer Pere Martell i el segon en un traster al barri del Pilar acaben amb una persona traslladada a l’hospital de Sant Tecla per precaució.
Els dos incendis per sort no van deixar més ferit però van mobilitzar a vuit dotacions de bombers.

Pel que fa al temps: El núvols i fins i tot els ruixats poden ser protagonistes a primeres hores del dia. Les pluges han caigut sobre el mar aquesta matinada i no es descarta que fins al migdia no s’escapi algun plugim a primera línia de costa. A partir del migdia el sol guanyarà terreny.

TEMP MÀXIMA 26 MÍM 19

PUBLICITAT