Tarragona es prepara per viure el 27S

20150924_144847

PUBLICITAT

Les eleccions d’aquest pròxim diumenge no són unes eleccions qualsevol. Catalunya es juga fer un pas endavant a la seva història i l’Estat espanyol iniciar la reforma més important des de la constitució del 1978.

Independentment del resultat els catalans triaran quina relació volen mantenir a partir d’ara amb l’Estat.

Tres postures clares. El bloc independentista amb Junts pel Sí i la Cup, l’Unionista amb Ciutadans i PP i el que aposta per una reforma federal amb Catalunya Sí que es pot, Unió i el PSC.

En total 561.910 tarragonins tindran dret a vot. D’aquest uns 91.000 són a Tarragona ciutat i més de 14.000 ho han pogut fer des de l’estranger amb totes les dificultats que això ha comportat.

Les darreres enquestes donen per un costat una victòria molt ajustada de l’independentisme i una participació que seria històrica i podria fregar el 75% dels catalans.

El president dels Jocs Mediterranis, Javier Vilamayor anuncia un acord imminent amb l’Estat per saber quina serà la partida que destinarà el Govern de Madrid pels Jocs.

Javier Vilamayor ha explicat que els tècnics del CSD que van visitar Tarragona van veure en primera persona el que ha de ser l’anella mediterrània i l’estat actual del camp del Nàstic.

El president dels Jocs ha parlat en l’acte on s’ha donat a conèixer el patrocini de la multinacional química BASF.

El conseller delegat de BASF a Espanya, Erwin Rauhe, ha parlat del compromise de l’empresa alemanya amb el territori.

Des de BASF no s’ha volgut donar a conèixer quina és la xifra exacte del patrocini. L’acord podria fregar el milió d’euros i els Jocs ja tenen tancats 10M d’euros en patrocinis privats.

Santa Tecla es tanca amb el correfoc i la traca i després d’una baixada de pilars històrica on per segona vegada només les dues colles petites, Sant Pere i Sant Pau i Serrallo van portar el seu pilar des de les escales del pla de la seu fins la Plaça de la Font.

El Serrallo va fer arribar el seu 20è pilar de forma consecutiva. Només l’any 2008 s’havia produït el mateix resultat amb Xiquets i Jove sense arribar al balcó i Serrallo i Sant Pere i Sant Pau completant el recorregut.

La baixada va deixar també un descens molt ràpid dels de la camisa verda que van trigar només 7 minuts en arribar a la Plaça de la Font.

Una novetat que afecta de ple aquesta casa ja que Ràdio Ciutat de Tarragona passarà a formar part de la Xarxa de Comunicació Local a partir del pròxim 1 d’octubre.

Ràdio Ciutat de Tarragona se suma d’aquesta manera a un projecte conjunt amb diferents mitjans del país per seguir apropant la informació local i de proximitat.

A partir d’aquest primer d’octubre la nostra programació per streaming comptarà amb els serveis informatius de la Xarxa i amb programes i informació també d’altres emissores del Camp de Tarragona.

Pel que fa al temps: El sol es barrejarà amb els núvols baixos sobretot a primera hora del dia i les temperatures tornaran a pujar de forma clara. El cap de setmana els núvols aniran guanyant protagonisme i de fet de cara a diumenge s’esperen tempestes a primera hora i ruixats durant bona part de la jornada.

TEMP Màxima 26 Mínima 16

 

 

 

 

PUBLICITAT