Tarragona Història Viva es vol consolidar com un producte turístic

tarrfo

PUBLICITAT

Tarragona Història viva arriba a la seva cinquena edició amb propostes noves. Un total de 16 activitats de reconstrucció històrica faran viatjar en el temps als espectadors.

Cal destacar dues: un triomf a Romà que es farà el 5 i el 6 d’agost a l’Amfiteatre i Gladiadors que es representarà el següent cap de setmana. Enguany aquest esdeveniment vol obrir-se a nous públics més enllà dels amants de la cultura i la història. Ho explica la consellera de patrimoni Begoña Floria.

Tarragona Història viva se celebrarà del  15 de juliol al 3 de setembre i compta amb un pressupost de 80.000 euros, 50.000 més que l’any passat.

—-

El curs vinent s’implantarà a Tarragona, el TEI “Tutoria entre iguals”, un programa per combatre el bullying. 8 escoles posaran en marxa aquesta metodologia que vol acabar amb l’assetjament escolar i fomentar hàbits de convivència entre alumnes.

Aquest programa, que s’aplica per primera vegada a la nostra ciutat, requereix la implicació de tota la comunitat educativa. Els mateixos alumnes són els protagonistes ja que els més grans ajudaran als més petits a afrontar les possibles situacions d’assetjament.

Aquest sistema de prevenció es va crear fa 14 anys i l’han  aplicat ja més de 400 centres educatius de tota Espanya amb molt d’èxit tal i com afirma, La professora de Secundària i membre del Grup TEI de la Universitat de Barcelona, Carmen Cabestany.

A Espanya hi ha 2 milions de nens que pateixen bullying.

El Comitè d’Empresa d’ADIF presentarà al plenari municipal del proper dilluns una moció que recull les demandes dels treballadors. Uns treballadors que volen més inversió, més recursos humans  i més seguretat a la circumscripció de Tarragona, sobretot després dels darrers incidents. La consellera de mobilitat, Begoña Floria s’ha pronunciat al respecte i assegura que tots els partits han d’anar a una i per fer pressió perquè l’empresa escolti les seves demandes.

Els treballadors d’Adif, que des del maig fan aturades parcials els divendres alterns,  amenacen amb convocar més vagues a l’agost si no es posa solució a la manca d’inversions al territori.

—-

I el trenet turístic tindrà una nova parada a la Rambla Nova entre els carrers Canyelles i Colom. L’Empresa Municipal de Transports l’ha posat en marxa per respondre a les demandes dels botiguers del centre i facilitar l’accés als turistes a la zona de comerç de la ciutat. Les altres dues parades existents al Balcó del Mediterrani a la plaça de la Generalitat seguiran igual.

—-

El Nàstic ha presentat la nova campanya d’abonaments per a  la pròxima temporada.

Els preus variaran segona si es tracta d’una renovació o d’una nova alta. Pel que fa a les renovacions, el cost per un abonament de tribuna seran 300 euros, 200 per preferent i 150 pels gols. Si es tracta d’una nova alta, el preu seran de 450 a tribuna, 250 a preferent i 200 als gols.

La novetat d’enguany serà la Grada d’Animació situada al Gol Nord, que tindrà un preu especial de 60 euros pels aficionats d’una edat compresa entre els 15 i els 30 anys. Així ho ha explicat Jordi Ruiz, el responsable de l’àrea social del club.

El club també ha assegurat que en un termini d’un any el camp patirà millores en els accessos, les cadires, així com la imatge exterior del Nou Estadi i s’ha fixat l’objectiu d’assolir els 7.000 socis.

 

APUNT

I l’apunt d’aquest dimecres el volem dedicar a la retransmissió que farà TAC 12 del concurs internacional de focs artificials. Ho faran en directe per la televisió pública del Camp de Tarragona i també pel canal de Movistar plus al canal 159 de la Xarxa Televisions.

Les retransmissions es realitzaran durant quatre dies que duren els focs i s’iniciaran a les 22 de la nit fins a les 23 h. Així ho ha explicat Xavier Abelló, director gerent de TAC12.

A l’hora, TAC12 també ha convocat un concurs entre els telespectadors perquè escullin el guanyador del certamen segons l’opinió popular, que es podrà votar per la web de la televisió o a participo.cat i on entraran en el sorteig de diversos permis.

I us recordem que podreu seguir l’actualitat de la ciutat a rctgn.cat i al nostre aplicatiu per a tauletes i telèfons mòbils.

PUBLICITAT