Tarragona i Catalunya aniran a les urnes al març si Mas no fa un pas enrere

cup

PUBLICITAT

La CUP decideix “No” investir a Artur Mas com a president de la Generalitat. El Parlament de Catalunya es pot disoldra el pròxim dia 10 de gener i Mas convocarà novament eleccions per la primera o segona setmana del mes de març. Només un canvi de Junts Pel Sí amb una passa enrere de Mas podria significar el vot afirmatiu dels cupaires.

La negativa de la CUP deixa el vot dividit dins de l’esquerra independentista i caldrà veure quina és la sortida endavant de la CUP.

A l’Info recordem allò que es va dir a Tarragona després dels resultats del 27S.

La decisió de la CUP i el futur incert pel país marquen l’actualitat a Tarragona i arreu de Catalunya i per això hem volgut copsar l’opinió més de casa dels cupaires.

Parlem amb la regidora de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada.

Més enllà de la decisió de la CUP el 2016 arranca amb demandes similars a les del 2015.

L’alcalde Ballesteros ha tret la destral de guerra contra el Govern de l’Estat i contra el Ministerio i amenaça novament amb mobilitzacions i amb una carta per solucionar les demandes a l’estació de trens de Tarragona que segueixen aturades. L’alcalde ha anunciat també ja una Junta de Portaveus que s’ha de fer a finals d’aquesta setmana o principis de la que ve per poder parlar amb tots els grups polítics de l’Ajutament quin serà la postura comuna del consistori enfront les constants negatives del Govern de Madrid i d’ADIF. Per cert un Ballesteros que té clar quin ha de ser el seu desig per aquest 2016. No hi ha data ni es vol posar, però l’obertura del Mercat central és el gran repte que es marca l’alcalde per aquest any que ara comença.

Un any que s’inicia també amb la reobertura total del pàrquing de Saavedra que recupera per tant la normalitat després d’un mes i mig d’estar aturat a causa d’un incendi. Des d’aquest diumenge ja tots els vehicles poden accedir a l’aparcament.

Els productes de casa guanyan terreny a aquells que es fan fora. Les DO tarragonines i catalanes no només no perden pistonada sinó que  en els aliments en els darrers temps hi ha una augment important del consum de productes d’aquells que molts cops s’anomenen de KM0. Com a mínim és el que ha explicat el president de la Federació les DO catalanes Antoni Torrent que ha parlat de productes de qualitat i personalitat per un moment especial. La DO Tarragona de vins comprèn a 73 municipis del Camp i de la Ribera d’Ebre. Juntament amb la DO Siurana d’oli són segurament les dues denominacions amb més sortida del territori.

Un apunt pels més petits per dir que aquesta tarda de sis a vuit és la darrera oportunitat per entregar les cartes als reis de l’Orient. El patge de ses majestats serà al patí Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona recollint les cartes dels més petits de la casa.

EL TEMPS

Comencem setmana amb núvols i possibilitat de ruixats però amb temperatures que seguiran altes fins que de cara a demà i demà passat i hagi un lleuger descens dels termòmetres.

Temporal marítim i amb vents que poden encara bufar amb certa força sobretot al mar.

TEMP MÀXIMA 15 MÍM 12

Foto Portada: Acte de Campanya a Tarragona de les eleccions del 27S amb Sergi Saladie i la cúpula de la CUP
PUBLICITAT