Tarragona obrirà un punt específic d’atenció a la gent gran

PUBLICITAT

Tarragona obrirà un punt d’atenció específic per a la gent a finals d’aquest mes. Volskwagen situarà el nou centre logístic de Catalunya a Tarragona i el Nàstic torna a la rutina després del punt aconseguit contra el Mallorca, aquest cap de setmana.

L’Institut Municipal de Serveis Socials de Tarragona engegarà a finals d’aquest mes un punt d’atenció específic per a la gent gran. Com a part de la Xarxa Mundial de Ciutats Amigues de la Gent Gran, l’Ajuntament tarragoní vol desplegar millores en les polítiques locals i, així, guanyar en qualitat de vida de la gent gran. La regidora de Serveis a la Persona, Ana Santos, ha destacat que serà ‘una manera de centralitzar els recursos disponibles’. Tot plegat també buscar mantenir el programa de ‘Gent Gran activa’ i donar-li més visibilitat. De fet, el programa d’activitats està dirigit a persones de més de 60 anys i ofereix més de 2.300 places gratuïtes a les llars de gent gran municipals.

CORREDOR MEDITERRANI

Diferents agents polítics i organismes públics del territori han tornat avui a reclamar les inversions necessàries per a la construcció del Corredor Mediterrani en la reunió de la Taula Estratègica del Corredor. Ho han fet a Madrid davant del ministre de Foment, Íñigo de la Serna, i del coordinador de la infraestructura, Juan Barios. En total hi han assistit unes 200 persones, algunes de les quals han pogut intervenir i explicar de viva veu la importància del Corredor per a Catalunya i el País Valencià. Un d’ells ha estat Joan Basora, Director de desenvolupament corporatiu del Port de Tarragona. Una de les principals crítiques ha estat que en els nous pressupostos el Govern central invertirà menys del què s’havia compromès. A la reunió hi han intervingut també polítics de la demarcació, com l’alcalde de Tortosa Ferran Bel. Des de l’Ajuntament de Tarragona però, no hi ha assistit ningú.

VOLKSWAGEN APOSTA PER TARRAGONA

La companyia fabricant d’automòbils Volkswagen ha pres un nou rumb estratègic on el Port de Tarragona serà el protagonista. A partir d’enguany es convertirà en el nou centre logístic d’aquesta multinacional alemanya a Catalunya. Volskwagen preveu moure entre 70.000 i 80.000 vehicles a l’any gràcies al Port de Tarragona. Es convertirà en el gran centre de distribució d’aquesta marca alemanya, tot plegat a través de la gestió de l’operador Bergé. El president de l’Autoritat portuària, Josep Andreu, ha considerat que és una bona notícia pel territori.

Andreu ha lamentat també que, per segona vegada, la companyia Mercedes a descartat treballar amb el port de Tarragona davant de les mancances ferroviàries d’ample europeu. Pel que fa al tràfic de cotxes, durant el primer trimestre, el port tarragoní ha aconseguit un augment del 21%.
CARREGADORS ELÈCTRICS A LA VIA PÚBLICA

Tarragona disposarà enguany de sis carregadors per a vehicles elèctrics a la via pública. Seran els primers que s’instal·len a la ciutat. La regidoria de mobilitat juntament amb l’empresa pública d’Aparcaments Municipals han aconseguit una subvenció de l’Institut Català de l’Energia, per valor d’uns 300.000 euros, que finançaran el 100% del cost.

Dels sis carregadors, dos seran dels denominats superràpids, amb un temps de càrrega de 20 minuts, i els altres quatre, seran ràpids. Sergi Arts, gerent d’Aparcaments Municipals de Tarragona, ho valora positivament. Aquests carregadors formaran part del pla de mobilitat elèctrica que l’Ajuntament està redactant.

PROJECTE PILOT PER PRESERVAR LA POBLACIÓ D’ESQUIROLS

La Móra acull un projecte pilot per preservar els seus esquirols. L’Ajuntament i l’entitat mediambienta La Sínia han instal·lat punts de pas per a esquirols a les avingudes Conca de Barberà i del Blauet. Aquests punts consisteixen en cordes que travessen de banda a banda del carrer en aquells llocs on s’han detectat que es produeixen més atropellaments d’aquests animals. El projecte també compta amb la col·laboració de l’Associació de Veïns La Móra Tamarit i té com a objectiu preservar la població d’aquest mamífer que habita en les diverses pinedes de pi blanc del barri.

ESPORTS

NÀSTIC

El Nàstic de Tarragona torna a la rutina aquest dimarts després del punt aconseguit a Son Moix contra el Mallorca. Partit on els de Juan Merino van poder guanyar, però també van poder perdre. Els principals peatges però que tindran els tarragonins pel proper partit seran les lesions de Madinda i Barreiro i les sancions de Muñiz i Mossa. Achille Emana es reincorporarà també aquest dimarts, després d’absentar-se després del partit de dissabte per un compromís amb el seu ex equip, el Toulouse.

VOLEIBOL

El Volei Sant Pere i Sant Pau va aconseguir l’ascens a la Superlliga aquest dissabte, abans inclús de disputar el seu partit contra el San Sadurniño, gràcies al triomf de l’Illa Grau. Ara el problema, són els diners.

PREVISIÓ METOROLÒGICA

Aquest dimarts les temperatures augmentaran lleugerament a Tarrgona. Les màximes s’esperen sobre els 23 graus i la temperatura mínima serà de 13 graus centígrads. Així, el sol es deixarà veure durant tot el dia, tot i que també apareixeran núvols a partir de les sis de la tarda.

L’APUNT

Més enllà de les processons de setmana santa. Aquest Divendres Sant és tradició anar a buscar farigola. El Gremi de Pagesos ha organitzat una marxa a partir de les nou del matí. El punt de sortida serà l’Església de Sant Llorenç.

PUBLICITAT