Tarragona protegirà la seva platja llarga

platjallarga-500x310

PUBLICITAT

La lluita constant dels darrers anys d’importants sectors de la població tarragonina sembla que poc a poc recull els seus fruïts i després d’impedir que la platja llarga es convertís en un passeig marítim rutinari amb una pasarel·la de ciment ara s’ha fet un segon pas per protegir els aiguamolls i les últimes dunes naturals que queden a les platges tarragonines.

La llarga segueix ensenyant les seves dues cares molt marcades, la d’aquella platja atapeïda a l’estiu on costa trobar un forat i la versió més salvatge quan la calor ha deixat d’apretar i el paisatge es converteix en un lloc pràcticament paradisíac.

La prohibició d’aparcar a la zona més transitada de la llarga obrirà un debat els pròxims dies que farà bé qui ho hagi de fer de proposar solucions urgents i viables abans que la calor torni a convertir la llarga en aquell racó on costa estirar la tovallola.

L’empresa valenciana Mercadona sembla que serà l’encarregada finalment d’explotar la zona comercial del mercat central. De fet Mercadona és l’única que ha presentat l’oferta per la cessió de l’espai una cessió que té un cost de més de 6M d’euros i que serà per cinquanta anys.

El supermercat es situarà a la planta baixa de l’edifici mercat central.

Vist per sentència la demanada dels pensionistes tarragonins que reclamen l’augment de l’1’9% de les seves pensions que el Govern els deu des del 2012.

Teresa Fortuny, una de les afectades, ha carregat contra la postura del Govern Espanyol. L’augment aniria entre 10 i 60 euros depenent de la pensió. Fins ara el TSJ ha tombat tres de les quatre demandes. L’única que ha prosperat és a Barcelona on l’INSS ha recorregut la sentència.

C’s insisteix en el cas inipro i asseguren que veuen clars indicis de criminalitat.

Des de Ciutadans han demanat al Govern municipal que doni explicacions clares del cas.

Precisament el portaveu de Ciutadans a l’Ajuntament de Tarragona, Ruben Viñuales és el convidat a l’entrevista que avui ens apropa el Jesús Sarmiento.

La CUP demanarà al plenari d’aquest divendres que es crei una nova comissió de seguiment dels serveis de neteja a la ciutat.

Laia Estrada assegura que els ciutadans tenen dret a estar ben informats del que es fa amb una de les partides econòmiques més importants que té l’Ajuntament. L’Ajuntament de Tarragona destina 19M d’euros a pagar FCC pels serveis de neteja. La CUP també ha anunciat que presentarà una moció per a fer els pressupostos participatius als ciutadans de Tarragona. La proposta copia a la moció presentada pel PSC a Tortosa i per això des de la CUP s’espera el suport dels socialistes.

Us heu imagina’t mai com seria la Tarraco Romana del Segle II?

Doncs a partir d’ara ja no caldrà imaginar més perquè gràcies a una APP tothom es podrà descarregar als telèfons i a les tablets la recreació virtual de diferents espais de la ciutat. La Plaça de la Font amb el circ i les curses d’aurigues, l’amfiteatre, el teatre i el fòrum de la colònia són els primers espais que l’aplicació Imageen permet recrear.

Aprofitant aquesta recreació, aquest dimarts també es presenta la sèrie documental “Ingenieria Romana” on el primer capítol “Ciudades” està dedicat sencer a la Tarraco romana aplicada o comparada a la Tarragona actual.

EL TEMPS: Dia passat per aigua amb ruixats i fins i tot tempestes durant bona part de la jornada. El dia serà gris i amb fred ja que les temperatures baixen entre quatre i cinc graus.

Les precipitacions poden ser abundants a les hores centrals de la jornada.

TEMP MÀXIMA 17 MÍM 14

 

 

 

PUBLICITAT