Tarragona i Reus uneixen esforços contra la pobresa energètica

20160411_170205

PUBLICITAT

Els ajuntaments de Tarragona i Reus han unit esforços per combatre la pobresa energètica de forma conjunta. Els dos consistoris aprovaran en principi amb una declaració institucional en els pròxims plens municipals un grapat de mesures per intentar posar solució a la pobresa energètica.
La regidora de Serveis a la Persona de l’Ajuntament de Tarragona, Ana Santos, i la regidora de Benestar Social de l’Ajuntament de Reus, Montserrat Vilella, han presentat públicament els acords als que han arribat i els tres punts en que centren les seves propostes.

La rebaixa dels impostos en els trams bàsics de consum i poder deixar l’iVA en un 4% enlloc del 21% és una de les principals demandes que es fan. La consellera Ana Santos s’ha mostrat confiada de que la moció es pugui estendre a altres municipis. Actualment unes 1.600 famílies entre Tarragona i Reus es beneficien dels ajuts dels ajuntaments de les dues ciutats que s’enfilen fins els 300.000 euros anuals.

Un grup creat per diferent tuitaires de la ciutat ha registrat una moció per tancar els abocadors il·legals de la ciutat. El grup diu que en té setze de localitzats i de moment se n’han tancat dos.

Els #tgntt com es coneix aquest grup expliquen que la moció s’entra en defensa del Medi Ambient i del Civisme com ha explicat el seu portaveu, Albert Punyet.

La moció ja té el suport d’ERC, la CUP i ICV-EUiA i des de #tgntt confien que els altres quatre partits del consistori acabin també tirant endavant la moció.

Des de l’Ajuntament la consellera de Medi Ambient, Ivana Martínez, ja ha anunciat que es vol canviar el reglament de la deixalleria i que s’està treballant per tancar els abocadors.

La ressaca del Nàstic ha deixat als grana ja amb ganes del pròxim partit de diumenge davant l’Oviedo. Els de Moreno han trencat una ratxa de tres mesos sense perdre.

Ens ho explica el Carles Cortés.

 

PUBLICITAT