Tarragona se suma a celebrar la Nit dels Museus amb diverses activitats

PUBLICITAT

Destaquem la Nit dels Museus, segueixen les activitats del Tàrraco Viva i el Nàstic de Tarragona pateix una dura derrota a Madrid.

Nit dels Museus
Tarragona es suma a la iniciativa europea Nit de Museus que es celebra durant la tarda i fins entrada la matinada. Aquest esdeveniment es realitza en diversos punts del territori per commemorar el Dia Internacional del Museu que va ser el 18 de maig.
“Viatge a la constel·lació dels museus”, és el títol de l’activitat més destacada, una ruta nocturna pels diferents museus de la ciutat: El del port, el CaixaForum, el museu diocesà, bíblic, el d’art modern, l’arqueològic i el museu d’història. L’enllaç entre tots ells, aquesta edició, són les històries controvertides, que s’han silenciat al llarg del temps. Jordi Salvadó, d’Auriga Serveis Culturals, ho detalla.
D’altra banda, els museus han organitzat les seves pròpies propostes, com activitats familiars, concerts o rutes guiades, entre d’altres.

Tàrraco Viva
Cap de setmana intens pel que fa al Tàrraco Viva. A Tarragona i als voltants de la ciutat hi ha programades diverses activitats de recreació, xerrades, monòlegs dramatitzats i visites guiades per explicar la història romana. Aquest any el Tàrraco Viva pretén relacionar la cultura grega amb la romana. Magí Seritjol, director del festival Tàrraco Viva, ha explicat quina intenció té aquesta associació.
Es podran gaudir de les activitats del Tàrraco Viva fins al pròxim diumenge 28 de maig. Des de Ràdio Ciutat de Tarragona ens traslladarem el divendres 26 d’aquest mes al Camp de Mart per fer un programa especial sobre aquest festival internacional de recreació i divulgació de la història romana, que podreu seguir en directe a partir de les 5 de la tarda.

Nàstic de Tarragona
Dura derrota del Nàstic al Camp del Rayo Vallecano. Els granes van jugar un partit dolent on van encaixar dos gols a l’inici de la segona part i no van saber reaccionar. Després d’aquesta derrota el Nàstic veu més difícil la seva permanència a segona divisió, i els ulls estan centrats, ara, en l’entrenador, Juan Merino, que podria no continuar al capdavant de l’equip. Tot i això el tècnic andalús va assegurar sentir-se fort.
El Nàstic haurà d’esperar resultats favorables i fer la feina en els tres partits que li manquen, Girona, Tenerife i UCAM Murcia.

PUBLICITAT