Tarragona serà el port de sortida del Titànic

titanicNueva.jpg_1951930094 

PUBLICITAT

Tarragona acollirà a partir del 12 d’abril i fins el 22 maig una exposició sobre Titànic “Titànic Reconstruction”. L’exposició es podrà veure per primer cop a Tarragona i a partir d’aquí farà un recorregut pràcticament per tot el món que la portarà a Bordeaux, Roma, Southampton, Nova York, San Francisco, Buenos Aires o Bogotà.

104 anys més tard de l’enfonsament d’aquest vaixell històric Tarragona serà ara la Southampton d’aquest nou Titànic.

L’Audiència Provincial de Duisburg (oest d’Alemanya) ha descarta avui obrir un procés penal per la tragèdia de la Love Parade de 2010, quan van morir 21 joves aixafats entre la multitud, per considerar inconsistent i no fonamentat el material inculpatori presentat per l’acusació.

En aquesta fets van morir dues noies tarragonines, Clara Zapater i Marta Acosta.

El president de l’Audiència, Ulf-Thomas Bender, ha informat que no s’obrirà judici contra els deu acusats per la Fiscalia -sis empleats de l’administració local de Duisburg i quatre responsables de l’empresa organitzadora del multitudinari festival tecnològica, contra els quals es van presentar càrrecs per homicidi imprudent i lesions.

Les famílies de les dues noies tarragonines mortes no entenen la decisió del jutge i segons llegim al Tarragona21, l’advocat i exregidor tarragoní Paco Zapater, pare de la Clara assegura que estan profundament decebuts. Segons Zapater

“S’han vulnerat diversos drets fonamentals. Ens hem sentit indefensos, ja que els nostres advocats no van poder intervenir en la investigació, perquè només investigava el fiscal, i quan esperàvem el judici per aclarir-ho tot, el tribunal tanca el cas, tot i que havia indicis suficients de criminalitat”, asseguren els pares de les dues tarragonines. La resposta de la justícia ha estat “tardana i errònia”.

Els Pescadors de Peix Blau de Tarragona seguiran aquest matí les seves protestes i ho faran davant de la delegació del Departament d’Agricultura. Els pescadors s’han manifestat aquest dimarts pels carrers de la ciutat en una ruta que els ha portat des del Serrallo fins a la plaça Imperial Tarraco davant la subdelegació del Govern espanyol.

Els crits de “volem solucions” i “no ens deixeu morir” han sonat amb força a la manifestació que ha juntat a uns 50 pescadors. Els pescadors segueixen reclamant un estudi ambiental i els ajuts de l’Estat demà es concentraran davant la delegació d’agricultura.

Els alumnes i els professors afectats pel tancament de l’autoescola Europa cerquen solucions després d’uns quedar-se sense classes tot i haver pagat i els altres sense feina d’una dia per l’altre.

Els professors denuncien que l’avís va arribar sense temps com ha explicat el David Coll, un dels professors acomiadats. Els acomiadaments per jubilació suposarà pagar només un mes de sou per fer fora als quatre professors. Tot i que algun ja té ofertes d’altres autoescoles, tots demanen que les indemnitzacions s’ajustin als anys que portaven treballant a l’autoescola.

Els alumnes per la seva banda han començat a recollir signatures i preparen les diferents demandes separades per exigir a l’autoescola que els torni els diners que han pagat fins ara. En alguns casos s’han trobat amb quantitats de més de 1.000 euros enganxades.

Us expliquem també que Tarragona se sumarà a la campanya mundial per caminar per ajudar als malalts del Parkinson.

Ens en dóna més detalls el Jesús Sarmiento.

EL TEMPS

font AEMET
font AEMET

S’acaba la pluja després d’aquests darrers dies tapats i amb ruixats. Aquest dimecres el sol ha de tornar a ser protagonista tot i que encara quedarà algun núvol alt. Hi haurà temporal de mar a la costa tarragonina i el vent girarà a mestral a partir de migdia. Pujaran les temperatures màximes i baixen les mínimes.

TEMP MÀXIMA 20   MÍM 11

PUBLICITAT