Tarragona serà la primera ciutat catalana que reclamarà portar als tribunals els crims franquistes

COLLAB_008_0016601_65e816810065bed23559b462f2a6345b

PUBLICITAT

Són en total 62 els crims que la dictadura franquista va cometre a la ciutat de Tarragona, des del primer franquisme repressiu fins a les acaballes del règim quaranta anys més tard.

Ara que fa quaranta un anys de la mort del dictador, Tarragona aprovarà aquest divendres en ple municipal posicionar-se com acusació particular en els crims comesos per la dictadura.

Per damunt de tots un nom el de Juan Gabriel Rodríguez ‘Knafo’ mort l’any 76 quan fugia d’una manifestació. El seu cas ja està en mans de la justícia en aquest cas però l’argentina i l’advocat que porta la causa, Carlos Slepoy ha passat per Tarragona per presentar la moció.

Escolta sencera l’entrevista amb Carlos Slepoy

La moció l’entraran al plenari ERC, CUP i ICV-EUiA i comptarà amb el suport del PSC, C’s i CiU i s’espera que el PP s’abstingui en la votació.

Un ple que tornarà a ser maratonià amb 21 mocions entre les que destaquen el suport a les Diputacions, que l’Ajuntament tombarà, diferents mocions en defensa de la igualtat de gènere que recullen les demandes del passat 8 de març, una moció per demanar que es millori el preu de l’aparcament a la ciutat o una darrera urgència que demanarà que Tarragona segueixi les passes de Barcelona en demanar l’acollida de refugiats.

Ballesteros dóna suport al president de la Generalitat, Carles Puigdemont que demanava que s’acceleri el corredor del Mediterrani. Puigdemont ha reclamat crear una taula amb agents del territori i Ballesteros no ha dubtat a sumar-se a la proposta. Ballesteros ha tret la destral també per criticar l’actitud que han tingut els diferents governs espanyols cap a aquest corredor.

L’alcalde de Tarragona ha tingut temps també per enviar un altre missatge aquest cap a la Salou Fest. Comença aquest cap de setmana, arriben 2500 estudiants i Tarragona no “els vols ni veure” segons Ballesteros.

EMATSA ha anunciat que destinarà 80.000 euros aquest any per pagar els rebuts de les famílies amb necessitats econòmiques I que els indiquin des de Benestar social. En total s’espera atendre a unes 300 famílies i des de la companyia mixta d’aigua s’ha destacat que Tarragona ha estat capdavantera en aquest tipus d’accions, ja que des de l’any 2013 no es talla l’aigua a ningú que no la pugui pagar. El fons destinat als ajuts socials suposen el 0’6% del pressupost anual d’EMATSA.

Lluis Llach i Sergi Saladié van omplir la sala d’actes del col·legi d’advocats i farmacèutics en un acte de l’ANC que va servir per posar en comú els dos partits que encapçalen el procés sobiranista.

Llach i Saladié van defensar el pes de Catalunya econòmica i socialment a Europa i el poder de mobilització de l’independentisme els darrers anys.

Aquest dissabte el territori reclamarà per les millores a la N340 amb una concentració al Vendrell i una altra a les terres de l’Ebre que serviran per tallar la carretera durant unes hores i per demanar amb urgència la gratuïtat de l’AP7 fins que se solucionin els accidents que pateix l’actual N340. L’alcalde Ballesteros ja ha anunciat que participarà en els talls que es faran al Vendrell.

EL TEMPS

Un temps marcat per la variabilitat amb estones de sol, amb cel tapat durant bona part del dia i amb quatre gotes que es poden escapar de cara al migdia.

Tot això abans d’un cap de setmana que serà passat per aigua i amb temperatures que es recuperen lleugerament.

TEMP MÀXIMA 13 MÍM 7

 

 

 

 

 

 

 

PUBLICITAT