Tarragona tanca el 2015 pendent dels Governs català i espanyol i Ballesteros demana que no es facin més eleccions

20151229_102407

PUBLICITAT

Aquest 2015 serà recordat segurament com l’any més electoral de la democràcia al país.

Hem votat pràcticament per tot al maig les municipals, on Ballesteros ha repetit mandat en minoria i amb l’Ajuntament més fragmentat de la història a la ciutat amb fins a vuit, vuit formacions al ple municipal.

L’alcade Ballesteros ja ha demanat no fer més eleccions aquest 2016 tot i la situació actual del país.

Des dels Governs espanyol i català segueixen enviant-se missatges com han fet les últimes hores Mariano Rajoy i Neus Munté  parlant del nom de moda La CUP. Els cupaires s’han convertit en paradigme de la política catalana i conjuntament amb Podemos i C’s amb les noves marques de moda que fan trontollar a la política tradicional.

Els Col·legi de Metges de Tarragona en peu de guerra per demanar que s’aturi el nou sistema que preveu el SEM per l’atenció immediata. A partir d’aquest mes de gener entre en funcionament el servei que divideix els equips en dos.

Primer un equip amb un metge i un tècnic que s’anomenarà un VIR però que no permet el trasllat de pacients i el tradicional servei d’ambulància però ara aniria sense metge només amb un infermer. Els metges tarragonins no ho veuen clar i han demanat que no es tiri endavant la nova proposta que s’ha fet des del Servei d’Emergències de Catalunya que ja ho ha posat en pràctica en altres punts del territori.

Els empleats de la seguretat privada de l’estació del TGV del Camp de Tarragona han dit prou i ara volen que l’empresa que els gestiona plegui i s’obri un nou concurs per part d’ADIF.

Els treballadors s’han cansat de retards en els pagaments de les nòmines i de treballar segons ells per una empresa en fallida tècnica com ha explicat el portaveu dels afectats Albert Gilabert. Actualment l’empresa està al dia de pagaments però tot i això els treballadors demanen a ADIF que subrogui els llocs de treball i busqui una nova empresa.

El mateix portaveu dels empleats d’LPM Seguridad nom de l’empresa ha reconegut que la gestora ferroviària no els ha contestat les demandes fetes des del mes d’Abril i ha anunciat que mantindran les protestes tot i que no ha parlat d’aturar el servei.

També han reclamat més seguretat davant els sabotatges de les vies i el fet que l’Estat espanyol i en especial les estacions estan en nivell 4 d’alerta terrorista.

Començarem l’any amb una notícia d’aquelles que un ja no sap si és bona o dolenta però que afecta directament a la butxaca. Primer les pujades com per exemple del 2’6% del transport públic a Tarragona, això sí el Govern espanyol ha anunciat que també pugen les pensions agafeu-vos fort 2 euros ho faran les pensions mínims i també pujarà el salari mínim que se situa en l’esgarrifosa xifra de 655,08, quinze euros de pujada de cop, lluny encara de la mitjana de l’Europa occidental. En el capítol de les baixades, sorprèn que ho faran per exemple els preus dels peatges de l’AP-7 i l’AP-2 s’abaixaran un 0,64% a partir del gener. La rebaixa es deu a una reducció equivalent de l’IPC i a un augment del trànsit real sobre el previst en aquestes vies

I per pagar tot el que ens espera aquest 2016 que millor que rascar alguna cosa al sorteig de la Grossa de Catalunya que es farà el migdia del darrer dia de l’any.

L’any passat el premi va quedar desert però fa dos anys Tarragona va repartir un bon pessic d’un segon premi.

Hem enviat al Jesús Sarmiento a cercar la sort.

Aquest vespre l’Acadèmia Catalana de Cinema decideix els finalistes dels premis Gaudí 2016. Entre els candidats una de les 12 triades com a millor pel·lícula en català és Sonata per a Violoncel de la tarragonina Anna M. Bofarull i entre els 10 documentals Game Over de la també tarragonina, Alba Sotorra. La Gala dels Gaudií es farà el 31 de gener

La música en català ja té premiats amb els Enderrock d’aquest 2015. Fa quatre dies que anaven amb els pantalons curts i els genolls pelats i els Pets han estat aquest 2015 guardonats amb el premi a la trajectòria dalt dels escenaris per la celebració dels seus 30 anys. Sí, sí 30 anys per la banda de Lluís Gavaldà, Joan Reig i Fallin Càceres que ara i després d’un 2015 amb la seva gira per celebrar aquests 30 anys s’atura per agafar aire.

El nou disc d’Adrià Puntí, “La Clau de Girar el Taller” és el millor treball en català de l’any segons els Enderrock.

El millor artista ha anat a parar a Obeses i el grup revelació als Trau guanyadors del Sona9. Nuria Graham s’ha emportat el de millor disc en altres llengües amb el seu “Bird Eyes”.

EL TEMPS

Més sol que pas núvols en el penúltim dia de l’any a Tarragona i a l’espera d’una entrada d’any més tapada i amb una mica més de fred.

De moment monotonia encara i amb temperatures que baixen entre un i dos graus pràcticament imperceptibles baixades.

TEMP MÀXIMA 18 MÍM 7

 

Foto Portada: Treballadors de la seguretat privada de l’estació del Camp.

 

PUBLICITAT